Το σπίτι του πρίγκιπα Έντουαρντ και αδελφού του βασιλιά Κάρολου είναι μεγαλύτερο από το παλάτι

Το σπίτι του πρίγκιπα Έντουαρντ και αδελφού του βασιλιά Κάρολου είναι μεγαλύτερο από το παλάτι
Britain's Prince Edward and Sophie, Countess of Wessex attend the Royal British Legion Festival of Remembrance at the Royal Albert Hall in London, Saturday, Nov. 10, 2018. The Queen and members of the Royal Family are attending the annual Festival of Remembrance to commemorate all those who have lost their lives in conflicts and will mark 100 years since the end of the First World War. (Chris Jackson/Pool Photo via AP) 2018 Getty Images

Πώς είναι να ζεις σε ένα κάστρο με 120 δωμάτια; Η μόνιμη κατοικία του πρίγκιπα Έντουαρντ και αδελφού του βασιλιά Κάρολου, όπου μένει από την πρώτη μέρα μετά τον γάμο του με του δούκισσα Σοφία. 

Ο πρίγκιπας Έντουαρντ ή Εδουάρδος και μικρότερος αδελφός του πρίγκιπα Κάρολου, υπήρξε ο αγαπημένος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και η σύζυγός του Σοφία και δούκισσα του Wessex η πιο αγαπημένη της νύφη στην οποία εμπιστευόταν τα πάντα. Λόγω και των αυξημένων τους υποχρεώσεων τα τελευταία χρόνια με την ανάληψη ακόμη περισσότερων βασιλικών καθηκόντων μετά την αποχώρηση του Harry και της Meghan, ανέβηκαν στη δημοφιλία των Royals.

Το πριγκιπικό ζεύγος μαζί με τα δύο του παιδιά ζει σε ένα μοναδικό κάστρο που θα ζήλευε ακόμη και ο βασιλιάς Κάρολος.

Τα 120 δωμάτια και η ξεχωριστή διακόσμηση

Ο πρίγκιπας Έντουαρντ υπήρξε πάντα το διαφορετικό παιδί της Ελισάβετ. Κυρίως με τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες, αφού πριν αφοσιωθεί στα ιδρύματα της οικογένειας και στις φιλανθρωπικές ενέργειες, υπήρξε παραγωγός στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Μάλιστα σε μία σειρά από ντοκιμαντέρ, το «Crown and Country» είχε παρουσιάσει και όλα τα μεγάλα κάστρα της βασιλικής οικογένειας και την άγνωστη ιστορία τους, η οποία χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Σε ένα από αυτά και μάλιστα το μικρότερο, στο Bagshot Park στο Surrey και κοντά στο παλάτι του Windsor μένει μαζί με την σύζυγό του Σοφία και τα δύο τους παιδιά, την Λουίζα και τον Ιάκωβο.

Η κατοικία είναι η βασική τους και είναι εντυπωσιακή, καθώς διαθέτει 120 δωμάτια τα οποία χωρίζονται σε ξεχωριστές πτέρυγες για να έχουν οι καλεσμένοι την αυτονομία τους.

Διαθέτει και πιο σύγχρονα δωμάτια με γυμναστήριο, αίθουσα προβολής σινεμά, ξεχωριστά γραφεία και φυσικά ειδικούς χώρους για να παίζουν τα παιδιά τους με τους φίλους τους. Εννοείται, μιλάμε για 120 δωμάτια άλλωστε.

https://www.instagram.com/p/Cnmyh0PMG0w

Όλα με την κλασσική ξύλινη σκαλιστή επένδυση στους τοίχους αλλά και με κάποια δωμάτια με πιο μοντέρνα επίπλωση.

https://www.instagram.com/p/Cnmx729sC3h

Αυτό το σπίτι όμως δεν τους ανήκει, αλλά ανήκει στην περιουσία του βασιλικού στέμματος. Και μάλιστα με όσα ισχύουν νομικά εδώ και 15 χρόνια, πληρώνουν και το σχετικό ενοίκιο για να μένουν εκεί.

Η πριγκίπισσα Ευγενία είναι έγκυος για δεύτερη φορά και το αποκάλυψε η ίδια

https://www.instagram.com/p/CnnC5gmLafE

Σύμφωνα με την βρετανική έκδοση του περιοδικού Hello, για τα επόμενα 150 χρόνια (τα παιδιά τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους δηλαδή) θα καταβάλλουν συνολικά 5 εκατομμύρια λίρες για να μένουν εκεί.

https://www.instagram.com/p/Ckwm_beomwt

Το κάστρο αυτό χρονολογείται από το 1879 και είχε χρησιμοποιηθεί και από βασιλείς ως μία εξοχική κατοικία. Σε αυτό βρισκόταν αρκετά συχνά και η Ελισάβετ για να βλέπει τον γιο της και τα εγγόνια της.