5 φορές που η Kate Middleton έγραψε ιστορία ανάμεσα στους royals

5 φορές που η Kate Middleton έγραψε ιστορία ανάμεσα στους royals

Victoria Jones/Pool Photo via AP, File

Οι «καινοτομίες» της Kate Middleton την έχουν κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Δημοσκόπηση που έγινε τον Μάρτιο του 2023 στη Μεγάλη Βρετανία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Kate Middleton είναι το πιο δημοφιλές μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Κι αυτό, γιατί η 41χρονη είναι αυτή που δίνει σε όλη τη royal family έναν άλλον αέρα, καθώς αποτελεί ένα πρόσωπο πιο προσιτό και ταιριαστό με τον λαό.

Το «κλειδί», ωστόσο, για τη μεγάλη δημοτικότητά της έχει σχέση, εν μέρει, με το πόσο ιστορική φιγούρα είναι. Γιατί; Διότι από τότε που μπήκε στη βασιλική οικογένεια έχει χαράξει τον δικό της δρόμο- όχι πάντα σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Παλατιού- γεγονός που την έχει κάνει να ξεχωρίζει.

H Kate Middleton θα σπάσει την παράδοση στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου

Όλες οι φορές που η Kate Middleton έγραψε ιστορία ανάμεσα στους royals

Είναι η πρώτη πριγκίπισσα της Ουαλίας με πτυχίο Πανεπιστημίου

Britain Royals

Jonathan Brady/Pool Photo via AP

Η Kate Middleton έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο St. Andrew’s της Σκωτίας, εκεί όπου γνώρισε τον πρίγκιπα William, ο οποίος σπούδαζε Γεωγραφία. Είναι η πρώτη πριγκίπισσα της Ουαλίας με πτυχίο Πανεπιστημίου, καθώς η πριγκίπισσα Diana- που ήταν προκάτοχος του τίτλου- παράτησε το σχολείο στα 16, ενώ και η Camilla, που κατείχε επίσης τον τίτλο, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο μόνο για 6 μήνες.

Είναι η πρώτη royal που συγκατοίκησε με τον μέλλοντα σύζυγό της πριν τον γάμο

Το πρωτόκολλο λέει ότι ένα royal ζευγάρι μπορεί να συγκατοικήσει μετά τον γάμο. Η Middleton, όμως, ζήτησε ειδική άδεια από τη βασίλισσα Ελισάβετ για να συγκατοικήσει με τον William πριν παντρευτούν, την οποία και τελικά πήρε.

Britain Kate Turns 40

AP Photo/Martin Meissner, File

Είναι η πρώτη κοινή θνητή που παντρεύτηκε έναν κληρονόμο εδώ και εκατοντάδες χρόνια

Ως διάδοχος του θρόνου, ο πρίγκιπας William θα έπρεπε να παντρευτεί μία γυναίκα-μέλος της βρετανικής αριστοκρατίας. Αντ’ αυτού, όμως, ερωτεύτηκε μια κοινή θνητή, την Kate Middleton, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα χωρίς βασιλική καταγωγή, που παντρεύτηκε έναν royal στην ιστορία των τελευταίων χρόνων.

Έκανε ένα ιστορικό ταξίδι στην Κορνουάλη ως η νέα Δούκισσα της Κορνουάλης

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, τον Σεπτέμβριο του 2022, αναδιανεμήθηκαν ορισμένοι βασιλικοί τίτλοι. Όταν ο βασιλιάς Κάρολος Γ' ανέβηκε στον θρόνο, λοιπόν, σειρά είχε ο πρίγκιπας William, που μαζί με τη σύζυγό του έλαβαν μια σειρά από νέες τιμές. Εκτός από το όνομα του νέου πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, ο William και η Kate ονομάστηκαν Δούκας και Δούκισσα της Κορνουάλης αντίστοιχα.

Τον Φεβρουάριο του 2023, η πριγκίπισσα Kate συνόδευσε τον William σε ένα αιφνιδιαστικό ταξίδι στην Κορνουάλη, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ο Δούκας και η Δούκισσα της Κορνουάλης επισκέφθηκαν την περιοχή από τότε που ανέλαβαν τους νέους τους τίτλους. Η ιστορική τους επίσκεψη στην παράκτια περιοχή ήταν γεμάτη δραστηριότητες, σύμφωνα με το Cornwall Live. Το ζευγάρι συμμετείχε σε αγώνα σκαφών, έπαιξαν έναν γύρο πινγκ πονγκ και επισκέφτηκαν ακόμη και άστεγους υπό τη φροντίδα μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Britain Kate Turns 40

Aaron Chown/Pool via AP, File

Η ίδια και ο πρίγκιπας William ήταν το πρώτο βασιλικό ζευγάρι που φόρεσε παραδοσιακή πακιστανική ενδυμασία

Το φθινόπωρο του 2019, ο πρίγκιπας William και η πριγκίπισσα Kate πραγματοποίησαν μια ιστορική βασιλική επίσκεψη στο Πακιστάν. Το Παλάτι του Kensington σημείωσε στο Instagram ότι ήταν η πρώτη φορά που κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας επισκεπτόταν τη χώρα από το 2006. Ως αποτέλεσμα, ο Ύπατος Αρμοστής του Πακιστάν, Mohammad Nafees Zakaria, δήλωσε ότι η χώρα θα ήταν ευτυχής να τους έχει. «Η Βασιλική Επίσκεψη αντικατοπτρίζει τη σημασία που αποδίδει το Ηνωμένο Βασίλειο στις σχέσεις του με το Πακιστάν. Οι δύο χώρες απολαμβάνουν ιστορικούς δεσμούς τους οποίους και οι δύο πλευρές επιθυμούν να ενισχύσουν περαιτέρω», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.