H Mαρίνα Λαμπροπούλου στο Queen.gr: «Πήρα την απόφαση να παλέψω τη ζωή μου για τον γιο μου και μόνο»

Κατερίνα Μπούσιου
H Mαρίνα Λαμπροπούλου στο Queen.gr: «Πήρα την απόφαση να παλέψω τη ζωή μου για τον γιο μου και μόνο»

Η κριτής του Dancing With The Stars, η δασκάλα χορού, το κορίτσι του «3,2,1» του ΑΝΤ1. Στην κορύφωση της ευτυχίας της, η ζωή της έφερε μια μεγάλη απώλεια. Η ιστορία της είναι μάθημα δύναμης και αισιοδοξίας για όλους μας!

Από την Κατερίνα Μπούσιου

Από 5 χρονών κοριτσάκι τριγυρνούσε με τις πουέντ της στο σπίτι και ήξερε ότι στο DNA της είχε το χορό. Σπούδασε κλασσικό μπαλέτο, μοντέρνο χορό, έγινε δασκάλα, έκανε στη συνέχεια σπουδές στην Παιδαγωγική Ψυχολογία, δοκιμάστηκε τηλεοπτικά στο θρυλικό show των '90s, το«3,2,1» του ΑΝΤ1 (για να γίνει ανεξάρτητη οικονομικά), στη συνέχεια και σε τηλεοπτικές σειρές, αλλά η τηλεόραση τελικά δεν την κέρδισε. Δημιούργησε τις δικές της σχολές χορού και έγινε μια εκ των κορυφαίων στο χώρο. Σε λίγες μέρες θα την δούμε στις οθόνες μας ως μια εκ των κριτών στο λαμπερό Dancing With The Stars που κάνει πρεμιέρα στο Star αυτή την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου στις 21.00!

Οι Έλληνες αγαπάμε το χορό στα γλέντια μας και τις χαρές μας, αλλά δύσκολα πάμε σε μια σχολή να παρακολουθήσουμε μαθήματα με την ίδια συχνότητα που πάμε στο γυμναστήριο. Έχει αλλάξει αυτό τα τελευταία χρόνια;

Στη νοοτροπία του Έλληνα, υπάρχει το «δεν σπουδάζω το χορό, απλά διασκεδάζω». Υπάρχει όμως αρκετός κόσμος τα τελευταία χρόνια, σε όλες τις ηλικίες, που θέλει να μάθει και κάνει μαθήματα. Αυτό που με στεναχωρεί είναι πως τα αγόρια δύσκολα τα φέρνουν οι γονείς τους για να μάθουν χορό.

Υπάρχει ακόμη ταμπού;

Ένας μπαμπάς θα προτιμήσει ευκολότερα το αγόρι του να πάει να μάθει μποξ, παρά να κάνει χορό. Η Βίκυ Καγιά τις προάλλες στην πρόβα, μου ζήτησε να την συμβουλέψω για να βρει μια σχολή κοντά στο σπίτι της για τα παιδιά της. Εγώ αρχικά υπέθεσα ότι εννοεί μόνο για την κόρη της, αλλά μου είπε ότι ήθελε και ο γιος της να μάθει χορό. Της είπα ένα μεγάλο «μπράβο» και μακάρι όλοι οι γονείς να σκέφτονταν όπως εκείνη.

Ο δικός σου ο γιος χορεύει;

Όταν επιστρέψαμε από την Καβάλα στην Αθήνα, έκανε κάποια μαθήματα street style και hip hop και μάλιστα ανέβηκε στην σκηνή σε μια παράσταση μου. Το πάλεψε, το προσπάθησε, αλλά μετά μου ζήτησε να σταματήσει και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ που του άρεσε περισσότερο.

Λειτούργησε και ως μια μορφή ψυχικής εκτόνωσης για εσένα ο χορός;

Πολλές φορές. Είτε ήμουν χαρούμενη είτε λυπημένη, αντίστοιχα το έβγαζα σε μια χορογραφία. Πάντα εκφραζόμουν μέσα από το χορό. Είναι μεγάλη διέξοδος για εμένα.

Η μητέρα σου σε καθοδήγησε από μικρή για να μάθεις;

Ναι, εκείνη ήταν που με μύησε. Είχε σπουδάσει, δίδασκε στις σχολές της κυρίας Ζουλούδη και λάτρευε τον χορό. Έχω εικόνες από μικρή με την μαμά μου να χορεύει στο σαλόνι και τον μπαμπά μου να τη φωτογραφίζει συνέχεια (γελάει). Δεν είχαμε αφήσει παράσταση για παράσταση που να μην είχαμε πάει.

Όταν για αρκετά χρόνια έφυγες από την Αθήνα για να μείνεις στην Καβάλα με τον σύντροφό σου και δημιούργησες οικογένεια, ήταν η μόνη στιγμή που σταμάτησες για λίγο αυτή τη δουλειά;

Όχι μόνο δεν σταμάτησα, αλλά δημιούργησα δύο σχολές στην πόλη, διατηρώντας παράλληλα και αυτή που είχα στην Αθήνα. Τον πρώτο χρόνο πηγαινοερχόμουν συνέχεια Αθήνα – Καβάλα αλλά όλο αυτό μου στοίχισε ψυχολογικά και οικονομικά. Είχα πάρει όμως την απόφαση στα χρόνια της κρίσης να μείνω στην Καβάλα κοντά στον σύντροφό μου που δούλευε εκεί και να δοθώ ολοκληρωτικά στην οικογένειά μας.

Είσαι όμως αξιέπαινη, γιατί μετά την ξαφνική απώλειά του συντρόφου σου και του πατέρα του γιου σου από τη ζωή, το πάλεψες και ως γυναίκα επαγγελματίας αλλά και ως μαμά με ένα μικρό παιδί που έπρεπε να σε έχει συνέχεια κοντά του...

Όταν ήταν μικρός μου έδειχνε με το δαχτυλάκι του την φωτογραφία που είχα με τον μπαμπά του στο σπίτι. Τότε πήρα την απόφαση ότι έπρεπε να παλέψω για το γιο μου και μόνο. Από την άλλη πλευρά, για εμένα δεν είναι μόνο δουλειά ο χορός, είναι και λειτούργημα. Δίνεις την ψυχή σου και δένεσαι με τα παιδιά και τους ανθρώπους, τους αισθάνεσαι με τα χρόνια οικογένειά σου.

Έχεις ταλέντο όμως με την επιχειρηματικότητα...

Ακόμη και όταν έγινε η καραντίνα, εγώ αποφάσισα να φτιάξω το τμήμα pilates στη σχολή. Μου έλεγε η μαμά μου «μα τι κάνεις; Όλοι κλείνουν και εσύ ετοιμάζεις καινούργια πράγματα;» Μου αρέσει να κοιτώ μπροστά, είμαι αισιόδοξη ως άνθρωπος, χωρίς όμως να αεροβατώ. Στα προσωπικά μου είμαι ακριβώς το αντίθετο, χάλια! (γελάει). Βλέπω το λάθος, είναι φως φανάρι μπροστά μου, αλλά εγώ αντί να φύγω, πηγαίνω προς τα εκεί.

«'Eκανα ψυχανάλυση μαζί με τον γιό μου. Δεν είχε εκδηλωθεί με την απώλεια του πατέρα του»

Με τα κορίτσια που ήσασταν μαζί στο «3,2,1» στον ΑΝΤ1 κράτησες όλα αυτά τα χρόνια επαφές;

Χωρίς να ακουστεί περίεργο ούτε και τότε είχα ιδιαίτερες επαφές, πήγαινα στο γύρισμα και έφευγα αμέσως μετά. Εκείνη την εποχή σπούδαζα παράλληλα στο Κολέγιο Παιδαγωγική Ψυχολογία, έκανα και τα μαθήματα χορού. Στην εκπομπή πήγα για να βγάζω κάποια χρήματα και να είμαι οικονομικά ανεξάρτητη από την οικογένειά μου. Οι γονείς μου ήταν πάντα εκεί για εμένα οικονομικά, αλλά παράλληλα ο πατέρας μου με δίδαξε να είναι αυτάρκης. Τον ευγνωμονώ για αυτό.

Εκτός από σπουδές ψυχολογίας, ένιωσες ποτέ την ανάγκη να πας και η ίδια σε ψυχολόγο;

Κάνω ψυχανάλυση τον τελευταίο χρόνο και εγώ και ο γιος μου. Ευτυχώς μου λειτουργεί πολύ καλά εδώ και ένα μήνα! Και όχι μόνο γιατί προέκυψε το Dancing with the stars (γελάει). Λέω πια τι όμορφη είναι η ζωή! Τον γιο μου τον πήγα γιατί δεν είχε εκδηλωθεί όλα αυτά τα χρόνια με το θέμα της απώλειας του πατέρα του, το κρατά μέσα και πιστεύω ότι κάποια στιγμή όλα αυτά θα βγουν στην επιφάνεια. Έπρεπε να μάθω και εγώ πως να χειρίζομαι αυτές τις ιδιαίτερες καταστάσεις.

Έχεις παρακολουθήσει κάποιες από τις πρόβες των παικτών του Dancing with the stars; Βλέπεις να έχουν ορισμένοι ταλέντο στο χορό;

Τις έχω παρακολουθήσει και είναι αξιοθαύμαστο αυτό που κάνουν γιατί δεν είναι επαγγελματίες χορευτές, κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουν ως αντικείμενο δουλειάς. Δίνουν πραγματικά όλο τους τον εαυτό και κάθε μέρα προσπαθούν και περισσότερο. Είναι μάθημα ζωής αυτό για εμένα. Χαίρομαι πάρα πολύ επίσης που συναντώ τους υπόλοιπους τρεις κριτές που είναι η δουλειά τους ο χορός και δεν είναι απλά επώνυμοι και έχουν κάνει πολύ σημαντικά πράγματα στο χώρο. Προς Θεού, δεν θέλω να κατηγορήσω τα προηγούμενα show που έχουν γίνει. Ίσα ίσα συνέβαλαν και εκείνοι ώστε ο χορός να αγαπηθεί από τον κόσμο. Όλη η παραγωγή μας είναι καταπληκτική.

Θα χορέψεις και εσύ σε κάποιο live;

Αυτό δεν το γνωρίζω ακόμη αλλά και στην καρέκλα που θα κάθομαι δεν θα μπορώ να κρατηθώ, θα χοροπηδάω μόνη μου! (γελάει)

Με τη Βίκυ Καγιά γνωριστήκατε για πρώτη φορά στις προετοιμασίες του show;

Με τη Βίκυ δεν είχε τύχει να γνωριστούμε ποτέ πριν το Dancing With The Stars. Ανακαλύψαμε ότι όταν ήμασταν μικρούλες και οι δύο είχαμε συμμετάσχει στην ίδια διαφήμιση αλλά δεν είχε τύχει να βρεθούμε στο ίδιο πλατό τότε.

Από εκείνη την εποχή πάντως δεν έχεις στην εμφάνισή σου αλλάξει σχεδόν καθόλου. Ο χρόνος σου έχει φερθεί υπέροχα...

Είναι το DNA μου έτσι, το κληρονόμησα από τους γονείς μου! Ο πατέρας μου που έχει περάσει τα εβδομήντα, είναι χειμερινός κολυμβητής, πάει κάθε μέρα στην παραλία παίζει ρακέτα, αθλείται.

Και εσύ, όμως, το έχεις με την γυμναστική.

Κάνω γυμναστική, αλλά μου αρέσει πολύ και το φαγητό, το ομολογώ! Είναι το καλύτερο μου να είμαι με παρέα για φαγητό, να πιω το κρασάκι μου ή να μαγειρέψω για τους φίλους μου στο σπίτι. Τρελαίνομαι επίσης για σοκολάτα!