Αλέξανδρος Μαρτίδης στο Queen.gr - Τα περίεργα μηνύματα από τις θαυμάστριες και η άγνωστη ζωή του

Κατερίνα Μπούσιου
Αλέξανδρος Μαρτίδης στο Queen.gr - Τα περίεργα μηνύματα από τις θαυμάστριες και η άγνωστη ζωή του

Ο αστυνόμος Κουράκος από τη Γη της ελιάς στο Mega μας διηγείται αποκλειστικά τη συναρπαστική ζωή του και μας δίνει και μια μικρή γεύση για όσα θα συμβούν στα επόμενα επεισόδια της σειράς.

Το λές και κάρμα, γιατί μικρός, ο Αλέξανδρος Μαρτίδης ονειρευόταν να γίνει αστυνομικός και να κυνηγά τους...κακούς, όπως ακριβώς κάνει τώρα ως ο τηλεοπτικός γοητευτικός αστυνόμος της Μάνης, στη Γη της ελιάς. Τα παιδικά του όνειρα όμως δεν σταματούσαν εκεί. 'Εβαλε στόχους και αεικίνητος όπως είναι λόγω ιδιοσυγκρασίας έκανε...χιλιάδες πράγματα μέχρι να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Ακόμη βέβαια αισθάνεται λίγο αμήχανα με όλη αυτή τη δημοσιότητα γύρω από το όνομά του, αλλά κατά βάθος περήφανος.

Τους τελευταίους τρείς μήνες κοιμόταν ελάχιστα όπως παραδέχεται, γιατί εκτός από τα γυρίσματα για τη Γη της ελιάς στο Mega, είχε και τις πρόβες για την παράσταση «Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού» στην οποία είναι πρωταγωνιστής. Με τρόπο αφοπλιστικό και ευθύ, όπως είναι και ο ρόλος που υποδύεται, μας μιλά για τη ζωή του.

Για τα παιδικά του χρόνια, την μεγαλύτερη σκανταλιά του και τους γονείς του, για την περίοδο που αισθανόταν θυμωμένος, για τις δεκάδες δουλειές που έχει κάνει πριν γίνει ηθοποιός (από delivery μέχρι οικοδομή), για τον πρώτο του έρωτα, για τα μηνύματα που λαμβάνει από τις θαυμάστριές του που τον κάνουν να γελά, για τη μεγάλη αλλαγή που αποφάσισε κάποια στιγμή να κάνει στον εαυτό του, για την αγάπη του για το τραγούδι και φυσικά για όσα θα συμβούν στα επόμενα επεισόδια της Γης της ελιάς.


https://www.instagram.com/p/CVkL3LrreAJ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Υπήρξα κάποια στιγμή της ζωής μου αρκετά θυμωμένος»

Η ερώτηση είναι απλή και κλασική. Πώς τα προλαβαίνεις όλα, με τόσες ώρες γύρισμα και στη συνέχεια με το θέατρο;

Δούλευα τους τελευταίους δύο μήνες 16 ώρες την ημέρα και προσπαθούσα να τα προλάβω όλα και το γύρισμα αλλά και τις πρόβες στο θέατρο. 'Εφτασα να κοιμάμαι τέσσερις ώρες την ημέρα. Τώρα έχω αρχίσει να χαλαρώνω λίγο περισσότερο.

Ήθελες από μικρός να γίνεις ηθοποιός;

Η αλήθεια είναι πως μικρός ήθελα να γίνω αστυνομικός, όπως καλή ώρα είμαι στη σειρά! Μάλλον κάρμα λέγεται αυτό. (γέλια)

Οι γονείς σου είχαν κάποια σχέση με την τέχνη ώστε να επηρεαστείς;

Ο πατέρας μου είναι τραγουδιστής και μουσικός και η μητέρα μου ήταν για πολλά χρόνια διευθύνουσα σύμβουλος σε μια ασφαλιστική εταιρεία και λόγω της δουλειάς της έχει γυρίσει όλον τον κόσμο, από Αμερική μέχρι Ευρώπη. Ευτυχώς παρόλο που δούλευε για πολλές ώρες την είχα πάντα κοντά μου. Ως μάνα είναι υπέροχη, τα έχει δώσει όλα σε εμένα και στον αδελφό μου και δεν μας έχει λείψει τίποτε. Ο αδελφός μου μένει εδώ και 13 χρόνια στο Βερολίνο και είναι και αυτός το ίδιο εργασιομανής.

Με τι ασχολείται;

Έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική και interior Design, αλλά ασχολήθηκε και με το ενδυματολογικό και ήταν υπεύθυνος καταστημάτων μεγάλων εταιρειών σε τέσσερις χώρες της Ευρώπης. Είναι ένα πολύ μορφωμένο παιδί και λόγω των σπουδών του μιλάει 4 γλώσσες. Ως χαρακτήρας είναι πολύ ζεν, ακριβώς το αντίθετο από εμένα! (γελάει)

Φαίνεσαι όμως και εσύ ήρεμος και πράος, γιατί το λες αυτό;

Υπήρξα μια περίοδο της ζωής μου αρκετά θυμωμένος. Ίσως αυτό συνέβαινε λόγω ηλικίας γιατί ήταν λίγο μετά την εφηβεία και λίγο πριν την ενηλικίωσή μου. Mια μέρα το πήρα απόφαση και είπα στον εαυτό μου ότι από εδώ και πέρα κάθε μου μέρα, θα μοιάζει με σχολική εκδρομή. Αυτή δεν ήταν πάντα η ωραιότερη μας μέρα όταν ήμασταν παιδιά; Έτσι πρέπει να βλέπουμε τη ζωή.

Με τι θύμωνες περισσότερο εκείνη την εποχή;

Θύμωνα πάρα πολύ με την ασέβεια και με πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος επανειλημμένα, γιατί και αυτό ασέβεια θεωρείται για εμένα. Γενικά στη ζωή μου έχω ένα motto, ότι πρέπει να είσαι πάντα ηθικός, τίμιος και όχι υποχθόνιος. Μου αρέσει η ευθύτητα. Ό τι έχω να πω, το λέω εκείνη τη στιγμή. Δεν μου αρέσουν ούτε οι «κατινιές», ούτε να κατηγορήσω κάποιον σε κάποιον τρίτο. Καμιά φορά γίνομαι και αρκετά «ωμός» σε αυτά που θέλω να πω, αλλά ποτέ δεν θα προσβάλω κάποιον.

Άρα ακόμη και τις διαφορές σου θα τις λύσεις εκείνη τη στιγμή για να μη κρατάς τίποτε μέσα σου;

Φυσικά. Δεν θέλω να τα «κρατάω» μέσα μου γιατί παλαιότερα έκανα αυτό το σφάλμα. Και κατάλαβα κάτι πολύ σημαντικό, πως όταν θυμώνεις, χάνεις αμέσως το δίκιο σου. Όταν το συνειδητοποίησα, άλλαξα.

martidis1

«Έκανα όποια δουλειά περνά από το μυαλό σου. 'Εχω κοπιάσει πολύ στη ζωή μου»

Στην εφηβεία σου ήσουν αντιδραστικός; Δεν έχεις κάνει καμιά μεγάλη σκανταλιά;

Όχι καθόλου. Θα έλεγα πως ήμουν πολύ ευγενικός και πολύ δίκαιος. Δεν μου άρεσε για παράδειγμα να βλέπω να κάνουν bullying σε άλλα παιδιά. Τώρα από σκανταλιές, το μόνο που έχω κάνει όταν ήμουν μικρός, είναι ότι έβαλα φωτιά κατά λάθος σε ένα ολόκληρο χωράφι στο χωριό που μέναμε και έτρεχαν όλοι να τη σβήσουν. Έκανα ένα παιχνίδι με τα σπίρτα, άναβα – έσβηνα, απλά το τελευταίο σπίρτο, το άφησα να κάψει λίγο παραπάνω για να δω τι θα γίνει, αλλά για κακή μου τύχη, επεκτάθηκε αμέσως η φωτιά. Δεν υπήρξαν ευτυχώς ζημιές. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι προς Θεού, πυρομανής! (γέλια)

Είχες τρέλα με τις μηχανές;

Μεγάλη. Στα 15 μου πήρα την πρώτη μου μηχανή. Η μαμά μου φοβόταν πάρα πολύ και μου είχε πει ότι «αν αγοράσεις μηχανή θα στην κάψω». (γέλια) Βέβαια την είχα αγοράσει με τα δικά μου χρήματα και της είχα υποσχεθεί να προσέχω και πάντα φορούσα το κράνος μου. Δεν ήμουν ποτέ υπερβολικός ως παιδί σε ό τι και αν έκανα.

Σου άρεσε να είσαι από μικρός ανεξάρτητος οικονομικά;

Από εκείνη την ηλικία που πήρα τη μηχανή, ξεκίνησα να δουλεύω παράλληλα με το σχολείο για να έχω τα δικά μου χρήματα. Έκανα ό τι δουλειά περνά από το μυαλό σου. (γέλια) Δούλευα σερβιτόρος, μετά σε κουζίνα εστιατορίου, δούλευα οικοδόμος για 5 χρόνια, έκανα delivery σε ό τι μαγαζί μπορείς να φανταστείς, δούλευα σε ξενοδοχείο τα καλοκαίρια και στα 21 μου κατάφερα να ανοίξω και δικό μου κατάστημα με ρούχα. Δούλεψα επίσης ως «πόρτα» σε νυχτερινά μαγαζιά. Έχω κοπιάσει πολύ στη ζωή μου.


https://www.instagram.com/p/CRq1k7Lt7zW/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Με διάβασμα και με τη δουλειά παράλληλα, είχες καθόλου χρόνο για τους φίλους ή για τα πρώτα σου φλερτ με τα κορίτσια;

Ο πρώτος μου έρωτας ήταν στα 16 μου με ένα κορίτσι που γνώρισα σε μια κατασκήνωση, στην οποία δούλευα εκείνο το καλοκαίρι. Ήμουν ο γυμναστής της κατασκήνωσης, γιατί εκείνη την εποχή ασχολούμουν με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το καράτε. Μετά προέκυψε και το kickboxing. Έχω αρκετές συμμετοχές και διακρίσεις σε Παγκύπριους αγώνες.

«Μου έγραψε μια κοπέλα «έλα να με συλλάβεις γιατί είμαι πολύ άτακτη» και γέλασα πολύ»

Η συμμετοχή σου στην ομάδα της εκπομπής @live στο κανάλι ΣΙΓΜΑ, ήταν και η πρώτη σου επαφή με την τηλεόραση;

Ουσιαστικά ναι, αλλά χωρίς να έχω γίνει ακόμη ηθοποιός. Με βρήκε μια σεναριογράφος σε ένα από τα μαγαζιά που δούλευα και επειδή ήμουν πάρα πολύ γυμνασμένος μου πρότεινε να παίξω ως κομπάρσος. Της είπα βέβαια πως δεν είμαι ηθοποιός αλλά με διαβεβαίωσε ότι δεν θα μιλούσα πολύ και θα είχα ελάχιστες ατάκες. Μετά γνωρίστηκα με τον Κούλλη Νικολάου ο οποίος και μου πρότεινε να περάσω από casting για την εκπομπή.

martidis3

Έχεις προλάβει να αντιληφθείς καταρχάς την επιτυχία που έχει φέτος η Γη της ελιάς, αλλά και ότι όλοι συζητούν για εσένα και το ταλέντο σου; Με λίγα λόγια έχεις προλάβει να το χαρείς;

Δυστυχώς όχι, δεν έχω προλάβει να το χαρώ όσο θα ήθελα. Κυρίως γιατί όλο αυτό το διάστημα με τα συνεχή γυρίσματα και τις πρόβες στο θέατρο, δεν προλάβαινα να το καταλάβω. Τώρα που αρχίζω να χαλαρώνω λίγο, έχω αρχίσει να το αντιλαμβάνομαι, κυρίως με όσα βλέπω στο internet και στα social media. 'Οταν ήρθαμε πριν από λίγες ημέρες για γύρισμα στην Κηφισιά, πέρασα υπέροχα γιατί δεν περίμενα τόση μεγάλη αγάπη από τον κόσμο που με έβλεπε στο δρόμο και δεν περίμενα ότι θα αγαπούσαν τόσο πολύ το ρόλο μου, ως αστυνόμο Κουράκο. Νομίζω ότι από εδώ και πέρα θα το χαίρομαι και εγώ περισσότερο.

Σου φαίνεται δύσκολη στη διαχείρισή της, όλη αυτή η δημοσιότητα που εισπράττεις;

Επειδή είμαι γενικώς χαμηλών τόνων άνθρωπος, όντως μου φαίνεται περίεργο.

Ποιο είναι το πιο αστείο μήνυμα που σου έχουν στείλει θαυμαστές ή θαυμάστριες στα social media;

Μου έχει γράψει μια κοπέλα: «Έλα να με συλλάβεις γιατί είμαι άτακτη» και γέλασα πάρα πολύ. Αυτό που μου αρέσει πολύ, είναι πως δεν μου γράφουν πόσο όμορφος είμαι, αλλά το πόσο καλός ηθοποιός είμαι και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μου γράφουν επίσης μερικοί ότι γενικά δεν συμπαθούσαν τους αστυνομικούς και τώρα έχουν αρχίσει να τους συμπαθούν λόγω του ρόλου μου.


https://www.instagram.com/p/CV_Nq52riZ9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Φαντάζομαι πως θα σου γράφουν να αφήσεις ήσυχη την Ιουλία και να παραμείνει με το Στάθη, ο οποίος είναι και ο έρωτας της ζωής της;

Όχι το αντίθετο θα έλεγα. Μου γράφουν ότι μας θέλουν να είμαστε μαζί ως ζευγάρι. Τώρα όπως βλέπουμε στα επεισόδια κάτι έχει αρχίσει να γίνεται μεταξύ τους.

Θα κρατήσει αυτός ο δεσμός ή θα κερδίσει τελικά ο Στάθης ξανά την καρδιά της Ιουλίας;

Αυτό δεν τον ξέρουμε ακόμη, τουλάχιστον στα επεισόδια που έχουμε γυρίσει μέχρι αυτή τη στιγμή.

Ο αστυνόμος Κουράκος θα φτάσει στην εξιχνίαση του φονικού της κόρης και του συζύγου της Χάιδως;

Βέβαια θα καταλήξει εκεί η ιστορία. Θα καταφέρω να τους βρω. Τουλάχιστον τους φυσικούς αυτουργούς. Η εύρεση, όμως, των ηθικών αυτουργών της διπλής δολοφονίας, θα αργήσουν πολύ μέχρι να αποκαλυφθούν.

Ο ηθικός αυτουργός μπορεί να είναι και κάποιος από τους ήδη υπάρχοντες πρωταγωνιστές;

Αυτό δεν το ξέρουμε ακόμη. Όπως δεν ξέρουμε από που ξεκίνησε η βεντέτα μεταξύ των οικογενειών του Στάθη και της Χάιδως.

iakovos copy

Με ποιον από τους συναδέλφους σου έχεις έρθει πιο κοντά ή ποιον γνώρισες από τους παλαιότερους και σου έκανε εντύπωση;

Ο καθένας τους είναι ξεχωριστός και έχει τη χάρη του. Για παράδειγμα δεν περίμενα ποτέ ότι ο Στέφανος Κυριακίδης θα είχε τόσο χιούμορ και τέτοια όρεξη για τη δουλειά. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και αρκετά υποστηρικτικός σε όλους μας. Με τον Γιώργο Παρτσαλάκη έχω επίσης υπέροχη σχέση, δεν υπάρχει περίπτωση να μη τον αγκαλιάσω όταν τον δω στο γύρισμα. Όπως και με τον Πασχάλη Τσαρούχα που συζητάμε με τις ώρες για μηχανές. Αλλά και τα νέα παιδιά που συμμετέχον στη σειρά είναι όλα πολύ καλοί χαρακτήρες και ταλαντούχα. Είμαστε μια φοβερή ομάδα στη Γη της Ελιάς. Και δεν μιλώ μόνο για τους ηθοποιούς αλλά και τους ανθρώπους της παραγωγής. Ερχόμαστε κάθε μέρα στη δουλειά και είμαστε χαρούμενοι.



Κληρονόμησες καθόλου το μουσικό γονίδιο από τον μπαμπά; Γιατί σε είχαμε δεί να λαμβάνεις μέρος και σε ένα μουσικό διαγωνισμό...

Ναι, αυτό το γονίδιο το έχω, γιατί εκτός από την αγάπη που έχω στη μουσική, τραγουδώ κιόλας. Κάθε τραγούδι για εμένα λέει μια ιστορία στους άλλους. Και πρέπει να το εκτιμήσεις για να το ερμηνέψεις όπως πρέπει.

Τι είδους τραγούδια αγαπάς να ερμηνεύεις;

Κυρίως ελληνικά, μπαλάντες, έντεχνο και λαϊκά κυρίως τα παλαιότερα.

photo credits: @alexandros_martides

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Spoiler alert: Μια φωτογραφία πρόδωσε το μυστικό της σχέσης Ιουλίας και αστυνόμου Κουράκου

Γη της ελιάς: Ο Στάθης και η Ιουλία βρίσκονται σε αδιέξοδο και το Twitter το... ζει μαζί τους