Πώς ο περισσότερος ελεύθερος χρόνος μας βοήθα να ζούμε καλύτερα κάθε στιγμή

Πώς ο περισσότερος ελεύθερος χρόνος μας βοήθα να ζούμε καλύτερα κάθε στιγμή

Σε έναν κόσμο που κινείται και αλλάζει σε απίστευτα γρήγορους ρυθμούς, όλοι αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε την αξία και τη σημασία του ελεύθερου χρόνου. Το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι, δεν αναλαμβάνουμε δράση ώστε να «ελαφρύνουμε» το καθημερινό μας πρόγραμμα και να απολαμβάνουμε περισσότερες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

 

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως η σημασία του ελεύθερου χρόνου είναι κάτι περισσότερο από σημαντική για τη ζωή μας. Διότι φαίνεται πως ο ελεύθερος χρόνος μπορεί να μας βοηθήσει να περιορίσουμε το στρες και κυρίως, να γίνουμε περισσότερο ευτυχισμένοι και να απολαμβάνουμε περισσότερα, κάθε στιγμή.

Δεν το λέμε εμείς αλλά οι ειδικοί και για την ακρίβεια, οι επιστήμονες του Χάρβαρντ. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έρευνα του Harvard Business Review που είδε το «φως» της δημοσιότητας πριν από μερικούς μήνες, οι άνθρωποι που είναι σήμερα πιο ευτυχισμένοι έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο και λιγότερα χρήματα. Συγκεκριμένα, αντί να δαπανούν χρόνο προσπαθώντας να κερδίσουν περισσότερα χρήματα, οι άνθρωποι που φέρονται να είναι πιο ευτυχισμένοι, ξοδεύουν χρήματα για να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο!

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr