Σκέφτεσαι να πάρεις ρομποτική σκούπα και σφουγγαρίστρα; Γιατί έχεις κάθε λόγο να το κάνεις!

Σκέφτεσαι να πάρεις ρομποτική σκούπα και σφουγγαρίστρα; Γιατί έχεις κάθε λόγο να το κάνεις!

Οφείλω να ομολογήσω ότι τα «μαθήματα» που πήρα από την περίοδο της τηλεργασίας ήταν πολλά και σίγουρα, ένα από τα πλέον σημαντικά, σχετίζεται με τον τρόπο που οργάνωνα το πρόγραμμά μου και δη, την καθημερινότητά μου σε ό,τι είχε να κάνει με τις δουλειές του σπιτιού.

Βλέπεις, μένοντας τόσους μήνες στο σπίτι και περνώντας σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου εντός, διαπίστωσα τη μεγάλη σημασία που είχε για εμένα το να απολαμβάνω κάθε στιγμή ένα σπίτι καθαρό, χωρίς όμως να κουράζομαι και να επιβαρύνομαι επιπλέον. Διότι όταν συγκατοικείς με το άλλο σου μισό και ένα ζωηρό σκυλάκι, τα πράγματα σίγουρα δεν είναι τόσο τακτοποιημένα, όσο φαντάζουν, είτε εργάζεσαι από το σπίτι, είτε από το γραφείο!

Επειδή, λοιπόν, δεν ήθελα να με βρίσκουν πια τα Σάββατα να σκουπίζω και να σφουγγαρίζω, ήξερα πως έπρεπε να αναλάβω δράση και η λύση ήρθε για εμένα από τα χείλη μιας καλής συναδέλφου!

Όταν ένα ρομπότ σου «λύνει» τα χέρια

Δεν είχαν περάσει πολλές ημέρες από την επιστροφή μου στο γραφείο και δεν έχασα την ευκαιρία, να γκρινιάξω σε μία καλή μου συνάδελφο και μαμά τριών (ναι, τριών) παιδιών, για το πόσο ζοριζόμουν με τις δουλειές του σπιτιού.

«Ειλικρινά, πώς τα βγάζεις πέρα; Εγώ ένα σκυλάκι έχω και νιώθω ότι δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα όταν γυρίζω σπίτι», της είπα, για να πάρω την κλισέ, αλλά έμπειρη απάντηση: «Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο» -και για την ακρίβεια, όπως μου αποκάλυψε στη συνέχεια, μία σκούπα και μία σφουγγαρίστρα iRobot.

Αν δεν το γνώριζες, η iRobot είναι ο παγκόσμιος ηγέτης οικιακών ρομπότ, μία αμερικανική εταιρεία η οποία έχει εξοπλίσει μέχρι σήμερα πολλά σπίτια στον κόσμο με πάνω από 30 εκατομμύρια ρομπότ. Προφανώς, λοιπόν, δεν έχασα χρόνο και έσπευσα να κάνω την online παραγγελία μου. Και έπειτα από μερικές ημέρες, έφτασαν στο σπίτι μου οι πιο high tech φίλες που μπορούσα να ζητήσω: Η ρομποτική σκούπα iRobot Roomba i7+ και η ρομποτική σφουγγαρίστρα iRobot Braava jet m6!

Εικόνα7

Όταν έχεις ένα σπίτι πεντακάθαρο χωρίς να κουνηθείς

«Πόσο πολύ μπορεί να αλλάξει η καθημερινότητά μου με μία ρομποτική σκούπα και μία σφουγγαρίστρα ρομπότ;», θα με ρωτήσεις. Πολύ, θα σου απαντήσω εκ πείρας. Διότι όταν ζεις σε ένα σπίτι το οποίο χρειάζεται σκούπισμα και σφουγγάρισμα κάθε μέρα, τότε το να κάνεις και τα δυο χωρίς να χρειάζεται να σηκωθείς από το γραφείο ή τον καναπέ σου ή ακόμη και όταν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού, αποτελεί μεγάλη υπόθεση. Σκέψου απλώς ότι αποτελούν τη λύση για να έχεις τα Σάββατά σου ελεύθερα και απαλλαγμένα από σκούπισμα και σφουγγάρισμα, αφού καθαρίζουν για εσένα κάθε μέρα!

Δοκίμασε απλώς να μετατρέψεις τις παρακάτω λέξεις σε εικόνες. Είσαι ξαπλωμένη στον καναπέ μετά το γραφείο και με μία εντολή από το smartphone σου, μέσα από την εφαρμογή iRobot HOME, η iRobot Roomba i7 καθαρίζει κάθε τρίχα, σκόνη και ψίχουλο από το πάτωμα, χωρίς να μπλέκεται στα πόδια σου ή να πέφτει πάνω στα έπιπλα. Βλέπεις, χάρη στην «έξυπνη» χαρτογράφηση αποτυπώματος και την κάμερα που διαθέτει, πλοηγείται μόνη της άψογα στον χώρο σου, αναγνωρίζοντας κάθε εμπόδιο που υπάρχει σε αυτόν και μάλιστα, επιλέγοντας και την καλύτερη μέθοδο καθαρισμού για κάθε σημείο. Στην περίπτωση δε που θέλεις να αποφεύγει συγκεκριμένα σημεία ή αντικείμενα του σπιτιού, δεν έχεις παρά να τα ορίσεις σε αυτή, μέσω της λειτουργίας Ζωνών Μη Πρόσβασης. Τα ίδια ακριβώς κάνει η ρομποτική σου σκούπα, ακόμη και όταν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού, αφού μπορείς να την ελέγχεις από το κινητό σου.

Και τι συμβαίνει όμως όταν ο κάδος της γεμίζει ή ξεφορτίζει; Το σκούπισμα δεν σταματά ούτε σε αυτές τις περιπτώσεις, διότι η Roomba i7+ αδειάζει αυτόματα τον κάδο της σε μια απορριπτόμενη σακούλα AllergenLock™, η οποία χωράει βρομιά, σκόνη και τρίχες για έως και 60 ημέρες. Αυτό σημαίνει, δηλαδή, πως για δύο ολόκληρους μήνες, δεν χρειάζεται να ασχοληθείς καθόλου με την καθαριότητα του σπιτιού. Όσο για τη φόρτιση, παρακολουθεί τη στάθμη της μπαταρίας της και όταν τελειώνει, πηγαίνει μόνη της στη βάση της, φορτίζει και συνεχίζει το σκούπισμα από το σημείο που το άφησε.

Εικόνα8

Αν τα παραπάνω σου θυμίζουν κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας, περίμενε να διαβάσεις και για τη ρομποτική σφουγγαρίστρα μου, την iRobot Braava jet m6! Τι θα έλεγες αν μάθαινες ότι η Roomba i7+ επικοινωνεί και «συνεννοείται» με τη Braava jet m6, χάρη στην τεχνολογία σύνδεσης Imprint™ Link και έτσι, όταν η πρώτη ολοκληρώνει το σκούπισμα, η δεύτερη αρχίζει το σφουγγάρισμα; Όλα αυτά ενώ εσύ μπορεί να μην βρίσκεσαι καν στο σπίτι! Φυσικά, όπως το tech «αδερφάκι» της, έτσι και η Braava jet m6 της iRobot, διαθέτει κάμερα και τεχνολογία vSLAM® για τέλειο προσανατολισμό, σε δωμάτια οποιουδήποτε μεγέθους, ενώ μεταξύ άλλων, καταλαβαίνει πού είναι τα χαλιά και δεν ψεκάζει πάνω τους! Μάλιστα, χάρη στην «έξυπνη» χαρτογράφηση, μαθαίνει να ξεχωρίζει τα διαφορετικά δωμάτια και με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να επιλέγεις ποιες περιοχές θα καθαρίζει και πότε.

Εικόνα9

Ένα ακόμη στοιχείο σε ό,τι αφορά στη Braava jet m6, που με ενθουσίασε, είναι ότι διαθέτει δύο λειτουργίες καθαρισμού, αφού χρησιμοποιεί πανάκια για στεγνό και υγρό καθαρισμό δαπέδου! Τα πανάκια υγρού καθαρισμού είναι φτιαγμένα από απορροφητικές ίνες που βοηθούν στη διάλυση του λίπους και της βρομιάς, ενώ τα πανάκια στεγνού καθαρισμού συλλαμβάνουν ηλεκτροστατικά βρομιά, σκόνη και τρίχες. Στα plus τους περιλαμβάνεται δε το ότι πλένονται και είναι επαναχρησιμοποιούμενα!