Plant Based: Ποιοι είναι οι φυτικοί «σύμμαχοι» που εμπλουτίζουν με γεύση και χρώμα τα πιάτα μας

Plant Based: Ποιοι είναι οι φυτικοί «σύμμαχοι» που εμπλουτίζουν με γεύση και χρώμα τα πιάτα μας

Ομολογουμένως οι διατροφικές συνήθειες που ακολουθεί ο καθένας είναι μία προσωπική υπόθεση και ένα ευαίσθητο ζήτημα. 

Η αλήθεια είναι πως όσες από εμάς ακολουθούμε σταθερά μία αυστηρά plant based διατροφή, είναι κάπως δύσκολο να πείσουμε όλους τους υπόλοιπους, πως μία χορτοφαγική διατροφή μπορεί να είναι υγιεινή και απολαυστική ταυτόχρονα. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που θεωρούν πως απομακρύνοντας τα ζωικά προϊόντα από τα πιάτα τους, δεν θα ευχαριστιούνται το ίδιο τα γεύματά τους, ενώ δεν θα αισθάνονται το ίδιο χορτάτοι.

Ομολογουμένως οι διατροφικές συνήθειες που ακολουθεί ο καθένας είναι μία προσωπική υπόθεση και ένα ευαίσθητο ζήτημα. Από την άλλη όμως, εάν μπορούσαμε με κάποιον τρόπο να τους πείσουμε να εντάξουν περισσότερες plant based επιλογές στα ημερήσια γεύματά τους, είναι βέβαιο πως θα διαπίστωναν από πρώτο χέρι, πως υπάρχουν πάρα πολλά χορτοφαγικά πιάτα, που θα τους έκαναν να γλείφουν και τα δάχτυλά τους!

Ανεξάρτητα σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκουμε, είτε είμαστε ένθερμες χορτοφάγοι, είτε καταναλώνουμε ζωικά προϊόντα, έχει σημασία να θυμόμαστε τις υποδείξεις των ειδικών, οι οποίοι ισχυρίζονται πως, όσο πιο «πολύχρωμη» είναι μία διατροφή, τόσο πιο ωφέλιμη είναι για τον οργανισμό. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να εμπλουτίσουμε με περισσότερο χρώμα και γεύση τα πιάτα μας; Να ανακαλύψουμε στα ράφια του σούπερ μάρκετ τις φυτικές επιλογές, οι οποίες θα μας χαρίσουν ένα γεύμα που θα είναι υγιεινό και απολαυστικό συγχρόνως!

Τα 100% φυτικής προέλευσης ζυμαρικά που φέρνουν τη φύση στο πιάτο μας

Αν αναλογιστούμε τη συγκεκριμένη υπόδειξη των ειδικών για μία «πολύχρωμη» και ωφέλιμη διατροφή, καταλαβαίνουμε πως τα λαχανικά και τα φρούτα χρειάζεται να έχουν «πρωταγωνιστικό» ρόλο στα πιάτα μας. Παρόλα αυτά, αρκετοί άνθρωποι θεωρούν πως δεν μπορούν να χορτάσουν με ένα γεύμα το οποίο αποτελείται μόνο από φυτικές επιλογές, όπως μία σαλάτα λαχανικών ή μία φρουτοσαλάτα. Μπορούν όμως να απολαύσουν στο έπακρο και να χορτάσουν απόλυτα, δημιουργώντας μία λαχταριστή μακαρονάδα, η οποία φέρνει όλη τη φύση στο πιάτο τους. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουν, είναι να προσθέσουν στα γεύματά τους τα νέα ζυμαρικά από τη Melissa, τα οποία ακολουθούν την παγκόσμια διατροφική τάση για μία πιο plant based διατροφή, καθώς είναι φτιαγμένα από 100% σκληρό σιμιγδάλι και πολτό φρέσκων λαχανικών, ενώ δεν περιλαμβάνουν συντηρητικά ή χρωστικές ουσίες στη σύστασή τους.

Picture2

Λαχταριστές μακαρονάδες «πλούσιες» σε γεύση, χρώμα και θρεπτική αξία

Δεν έχει σημασία ποιες είναι οι διατροφικές μας συνήθειες, εφόσον όλοι είμαστε μακαρονάδες και δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε ένα πιάτο σπαγγέτι γαρνιρισμένο από τις αγαπημένες μας σάλτσες. Διότι ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο τρεφόμαστε, ανεξάρτητα από το αν καταναλώνουμε ή όχι ζωικά προϊόντα, τα ζυμαρικά αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής από όταν ήμασταν παιδιά, ενώ είναι ένα βασικό στοιχείο στη βάση της «πυραμίδας» της Μεσογειακής διατροφής. Ωστόσο, αν θέλουμε να «απογειώσουμε» τη γεύση, την όψη και τη θρεπτική αξία των μακαρονάδων μας, τότε τα σπαγγέτι των ζυμαρικών Melissa με λαχανικά, τα οποία κυκλοφορούν σε γεύση καρότο, γεύση σπανάκι και γεύση παντζάρι, είναι οι προσθήκες που θα μας οδηγήσουν σε…. αχαρτογράφητα γαστρονομικά «μονοπάτια». Ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφει η συσκευασία τους και δημιουργώντας σπιτικές σάλτσες από τα αγαπημένα μας υλικά, θα απολαμβάνουμε κάθε μέρα λαχταριστές μακαρονάδες, οι οποίες συμβαδίζουν με τις υποδείξεις των ειδικών για μία ωφέλιμη και ισορροπημένη διατροφή.

Τέλος, έχει σημασία να θυμόμαστε πως ακόμη και τις φορές που δεν έχουμε ελεύθερο χρόνο για να τον περάσουμε στην κουζίνα μας, τα νέα veggie ζυμαρικά της Melissa από 100% σκληρό σιτάρι και πολτό φρέσκων λαχανικών, είναι τόσο νόστιμα που μπορούμε να τα απολαύσουμε ακόμη και σκέτα. Αφού, όπως και να το κάνουμε, «είμαστε μακαρονάδες» και δεν θα λέγαμε ποτέ «όχι» σε ένα χορταστικό πιάτο από το αγαπημένο μας φαγητό!