Γιατί όταν είσαι animal lover, αγαπάς και τις urban adventures!

Γιατί όταν είσαι animal lover, αγαπάς και τις urban adventures!

Τα πρώτα μου βήματα σε αυτόν τον γεμάτο αγάπη, χάδια και τρυφερότητα κόσμο, λοιπόν, έγιναν πριν από μερικούς μήνες.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η συγκατοίκηση με ένα κατοικίδιο, αποτελεί από μόνη της μία μικρή περιπέτεια, μία συναρπαστική εμπειρία που θέλεις να ζεις ξανά και ξανά, παρά το γεγονός ότι μπορεί πολύ εύκολα να σε βγάλει εκτός προγράμματος.

Στη δική μου περίπτωση, η σκέψη του να υιοθετήσω ένα σκυλάκι, τριγυρνούσε στο μυαλό μου από τότε που ήμουν φοιτητής. Αλλάζοντας συχνά πόλεις, περιοχές και συγκατοίκους, ωστόσο, ήξερα πως δεν θα ήταν εύκολο να μεγαλώσω ένα ζωάκι. Στην πραγματικότητα, μόνο όταν νιώσεις ότι μπορείς πραγματικά να αναλάβεις την ευθύνη και τη φροντίδα ενός άλλου πλάσματος, ξέρεις πως είσαι έτοιμος να κάνεις τα πρώτα βήματα στον κόσμο των dog lovers.

Τα πρώτα μου βήματα σε αυτόν τον γεμάτο αγάπη, χάδια και τρυφερότητα κόσμο, λοιπόν, έγιναν πριν από μερικούς μήνες, όταν έτυχε να δω ένα post στα social media, αναφορικά με ένα σκυλάκι που χρειαζόταν επειγόντως σπίτι. Δεν είχα χρόνο να αναλύσω ή να σκεφτώ αν το σπίτι, το πρόγραμμα και η καρδιά μου, είχαν χώρο για αυτό το γλυκό πλασματάκι. Ήξερα όμως ότι με είχε ανάγκη και όπως αποδείχθηκε, το χρειαζόμουν εξίσου και εγώ!

Όταν μία απόφαση αρκεί για να αναδείξειδιαφορετικές στρώσεις αγάπης

Αν με ρωτήσεις πώς ήταν η καθημερινότητά μου πριν καλωσορίσω στο σπίτι μου τον τετράποδο φίλο μου, ειλικρινά θα δυσκολευτώ να σου απαντήσω. Από το σπίτι στο γραφείο και από εκεί πάλι πίσω στη βάση μου για binge watching ή σκρολάρισμα στα social media. Μέσα σε αυτή την ομολογουμένως μοναχική καθημερινότητα, που σπάνια με έκανε να βγαίνω εκτός προγράμματος, ήρθε αυτό το πλάσμα για να με κάνει να νιώσω τι σημαίνει αγάπη άνευ όρων.

Το καθημερινό που πρόγραμμα, λοιπόν, περιλαμβάνει πλέον χάδια, αγκαλιές και πολύ παιχνίδι και ειλικρινά, αυτή η επαφή με ένα πλάσμα που έχει να δώσει τόση αγάπη, όση δεν έχει πάρει ποτέ στη ζωή του, μου επέτρεψε να δω κομμάτια του εαυτού μου που δεν ήξερα πως είχα, να φέρω στην επιφάνεια layers που έμεναν τόσα χρόνια στην αφάνεια. Για παράδειγμα, συνειδητοποίησα πως ήμουν πολύ πιο ευαίσθητος από όσο πίστευα ή ήθελα να δείχνω. Πάνω από όλα όμως, κατάλαβα πως αγαπούσα τις περιπέτειες, περισσότερο από τον καναπέ -και δη την τηλεόραση ή το smartphone μου!

Γιατί η ζωή με ένα κατοικίδιο είναιπάντα πιο πλούσια

Εξορμήσεις σε πάρκα της πόλης, πεζοπορία στην Πάρνηθα, βόλτες στις γειτονιές της περιοχής μου, πρωινό, αλλά και βραδινό περπάτημα. Έτσι είναι πλέον οι εβδομάδες μου και κάπως έτσι, χωρίς να το αντιληφθώ, βγήκαν στην επιφάνεια επιθυμίες που ποτέ δεν θα πίστευα πως θα είχα.

Βλέπεις, το να φοράω τα αθλητικά μου παπούτσια έπειτα από μία κουραστική ημέρα στο γραφείο και να ξεκινώ για μία ακόμη urban περιπέτεια μαζί με το κατοικίδιό μου, δεν αποτελεί υποχρέωση -όπως πίστευα ότι θα ήταν. Αντιθέτως, είναι μία απόλαυση, μία συνήθεια που με χαλαρώνει και με κάνει να αισθάνομαι περισσότερο χαρούμενο, σε καθημερινή βάση.

Αν με αναζητήσεις μετά το γραφείο, λοιπόν, πλέον δεν θα με βρεις στον καναπέ, με τα μάτια «καρφωμένα» στο κινητό. Θα με δεις όμως σε κάποιο πάρκο της Αθήνας, να κάνω το περπάτημά μου με τον σκύλο μου ή να χαλαρώνω μαζί του στο παγκάκι μιας γραφικής ή «ψαγμένης» γειτονιάς, απολαμβάνοντας ένα Magic Double Gold Caramel Billionaire! Και εκείνη τη στιγμή, να ξέρεις πως τίποτε δεν μπορεί να διαταράξει τη γαλήνη και την τέλεια ηρεμία που νιώθω, ούτε το «crack» που έρχεται με την πρώτη δαγκωματιά στο παγωτό μου, με γεύση μπισκότο και πεκάν και επικάλυψη σοκολάτας gold με καραμέλα, μία δαγκωματιά που φέρνει στην επιφάνεια διαφορετικές στρώσεις απόλαυσης, όπως εκείνη του σιροπιού αλμυρής καραμέλας.

Όταν το ένα magiclayer «ξεκλειδώνει»το άλλο

Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως το γεγονός ότι κατάλαβα ξαφνικά ότι μπορώ να είμαι περισσότερο δραστήριος και ότι τόσα χρόνια έκρυβα μέσα μου και μία adventurous πλευρά, δεν ήταν το μοναδικό magic layer που ήρθε στην επιφάνεια, λίγο καιρό αφότου υιοθέτησα το πρώτο μου κατοικίδιο.

Βλέπεις, αυτό που διαπίστωσα είναι ότι κάθε άνθρωπος χρειάζεται συχνά μία ώθηση, μία πηγή έμπνευσης για να βγει από τη ζώνη της άνεσής του και να θελήσει να βιώσει και να δοκιμάσει νέες εμπειρίες. Στη δική μου περίπτωση, από τότε που μπήκα στον κόσμο των dog lovers, η ζωή μου έγινε πολύ πιο πλούσια. Διότι εκτός από το περπάτημα και τις καθημερινές, αστικές περιπέτειες και περιηγήσεις, ανακάλυψα επίσης την απόλαυση των DIY κατασκευών.

Ήξερα πως είχα μία καλλιτεχνική πλευρά όμως, ποτέ δεν είχα δοκιμάσει να την αναδείξω. Όλα ξεκίνησαν, λοιπόν, όταν είδα στο Instagram το προφίλ ενός dog lover, ο οποίος ετοίμαζε χειροποίητες δημιουργίες για το σκυλάκι του. Το ένα handmade κολάρο οδήγησε στο άλλο και κάπως έτσι, γέμισα το σπίτι με χειροποίητα αξεσουάρ και παιχνίδια για το σκυλάκι μου, ενώ σκέφτομαι να ανοίξω και τον δικό μου λογαριασμό στα social media για να τα προωθήσω.

Όσο παράξενο και αν φαντάζει στους φίλους μου, το γεγονός ότι αφιερώνω τον ελεύθερό μου χρόνο στο να φτιάχνω χειροποίητες δημιουργίες για το κατοικίδιό μου, η αλήθεια είναι πως έχει γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια και έχει βγάλει στην επιφάνεια τη δημιουργική μου πλευρά. Και ειλικρινά, τι πιο απολαυστικό μπορώ να κάνω τα ζεστά, καλοκαιρινά απογεύματα, από το να απολαμβάνω το βελούδινο Magic Double Gold Caramel Billionaire στο μπαλκόνι μου, ετοιμάζοντας ένα DIY παιχνίδι για το σκυλάκι μου;