Με θλίψη αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά μια γυναίκα που πάλεψε τον καρκίνο με τεράστια δύναμη ψυχής

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Με θλίψη αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά μια γυναίκα που πάλεψε τον καρκίνο με τεράστια δύναμη ψυχής

Η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί από χθες το βράδυ.

Η ψυχή κάθε γυναίκας πάγωσε σήμερα στο άκουσμα της είδης για για τον χαμό της Φώφης Γεννηματά, η οποία σήμερα στις 12.04 έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Μια δυναμική γυναίκα και μητέρα, μια πολιτικός με όραμα και μια μαχήτρια της ζωής που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή της χώρας, και όχι μόνο αυτό.

Η Φώφη Γεννηματά έχασε τη μάχη της αλλά ο τρόπος με τον οποίο στάθηκε απέναντι στον καρκίνο του μαστού, με τον οποίο ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπη το 2008, θα αποτελεί για πάντα πηγή από την οποίο θα αντλούν δύναμη οι γυναίκες που δίνουν τον δικό τους αγώνα. Στα 42 της χρόνια ήρθε πρώτη φορά αντιμέτωπη με τον καρκίνο, από τον οποίο έφυγαν από τη ζωή και οι δύο της γονείς.

Η Φώφη Γεννηματά, πάλεψε, όπως ήξερα πάντα να κάνει! Ήταν μαχήτρια και το αποδείκνυε σε κάθε της στιγμή!

Τα λόγια της όταν εισήχθη στον Ευαγγελισμό έδειχναν μια γυναίκα αποφασισμένη να παλέψει

Όπως έγινε γνωστό από χθες το βράδυ, η κατάσταση της υγείας της είχε παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση, έχοντας επανέλθει το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός σκορπώντας θλίψη σε όλη την Ελλάδα για την απώλειά της.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εδώ και μέρες νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμός», ακολουθώντας ειδική φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο ειλεός που παρουσιάστηκε ξαφνικά και την ανάγκασε εσπευσμένα να εισαχθεί στο νοσοκομείο. Η σοβαρή κατάσταση της υγείας της -όπως την χαρακτήρισαν από την πρώτη στιγμή οι γιατροί- δεν της επέτρεψαν να συνεχίσει την κούρσα επανεκλογής της στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο καρκίνος στο στήθος είχε υποτροπιάσει.

Η Φώφη Γεννηματά δεν έκρυψε από την πρώτη στιγμή την περιπέτειά της με τον καρκίνο, ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια και υπομονετικά έχει μάθει να συνυπάρχει με αυτό.

Το χρονικό της εισαγωγής της στον Ευαγγελισμό

Το απόγευμα της Τρίτης 12 Οκτωβρίου, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εισήχθη εκτάκτως το βράδυ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η κυρία Γεννηματά παρουσίασε συμπτώματα ατελούς ειλεού, με την κατάστασή της να οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου

Λίγα λεπτά αργότερα, επισημοποιήθηκε αυτό που ήδη υπήρχε ως πληροφορία΄στους δημοσιογραφικούς και πολιτικούς κύκλους. Τα λόγια της όταν εισήχθη στον Ευαγγελισμό έδειχναν μια γυναίκα αποφασισμένη να παλέψει.

Η Φώφη Γεννηματά είχε γράψει συγκεκριμένα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram:

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».


https://www.instagram.com/p/CU7yuclNahh/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μετά την είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματα, όλος ο πολιτικός κόσμος εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια της προέδρου της ΚΙΝΑΛ.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε:

«Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας».».

Η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για τον χαμό της Φώφης Γεννηματά.

Σήμερα, αποχαιρετούμε αυτή την γυναίκα με τα δικά της λόγια, με λέξεις που σε κάνουν να σφίγγεις τη γροθιά σου και να παλεύεις, με κάθε ίχνος δύναμης που κρύβει η ψυχή σου, για τη ζωή, την αγάπη, την κάθε μικρή στιγμή καθημερινής ευτυχίας.

«Προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα από πάνω. Μία είναι η ζωή, δεν επιστρέφει, κάθε στιγμή είναι μοναδική. Θέλει πάρα πολύ αγάπη και δύναμη να μη σε πάρει από κάτω, να μη ζεις συνέχεια μέσα στην αγωνία»