Πώς το «Live A Legacy» θα σου δώσει και φέτος τη δύναμη να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρά σου

Πώς το «Live A Legacy» θα σου δώσει και φέτος τη δύναμη να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρά σου

Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες από εμάς έχουμε αρχίσει να συζητάμε λίγο πιο ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση ως γυναίκες και κυρίως, για τα εμπόδια και τις δυσκολίες που συναντάμε στην πορεία προς την επίτευξη των επαγγελματικών μας στόχων.

Στη δική μου περίπτωση, βέβαια, η αλήθεια είναι πως ακόμη και αν είχα έρθει αντιμέτωπη με έμφυλες διακρίσεις και ανισότητες στην επαγγελματική μου πορεία, δεν είχα αντιληφθεί πόσες γυναίκες βίωναν το ίδιο, αλλά και πόσες ακόμη είχαν καταφέρει να προσπεράσουν αυτά τα εμπόδια, μοιράζοντας έμπνευση και δύναμη σε άλλες γυναίκες.

Το συνειδητοποίησα όμως πριν από τρία χρόνια, όταν βρέθηκα σε μία πρωτοποριακή και inspiring εκδήλωση γυναικείας ενδυνάμωσης στο Ωδείο Αθηνών. Ήταν το «Live a Legacy» και ειλικρινά, μου «άνοιξε τα μάτια» σε πολλά ζητήματα που με απασχολούσαν, αλλά και σε ακόμη περισσότερα, τα οποία δεν είχα αναλογιστεί πόσο πολύ με αφορούσαν.

Ενδιαφέρουσες ομιλίες, speed training και speed mentoring sessions από γυναίκες σε γυναίκες και κυρίως, πολύτιμα «εργαλεία» και tips που με έκαναν να σκεφτώ ότι μπορώ να τολμήσω να διεκδικήσω εκείνη την αύξηση, πως έχω κάθε λόγο να συνεχίσω να ονειρεύομαι και ότι η δύναμη του να σχεδιάσω το επαγγελματικό μου μέλλον, όπως το θέλω, είναι στα χέρια μου.

Όλα αυτά ήταν όσα πήρα μαζί μου φεύγοντας από εκείνη την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη Mastercard και το Women On Top και αυτά ήταν που με έκαναν να παρακολουθήσω την επόμενη, αλλά και τη μεθεπόμενη χρονιά το «Live A Legacy». Κάπως έτσι, έμαθα τα «μυστικά» της επιτυχίας της Μαίρης Κατράντζου, άντλησα έμπνευση από την Κατερίνα Βρανά και την Τάμτα και πήρα πολύτιμα tips από την Κατερίνα Ευαγγελάτου, καθώς και πολλά ακόμη πρόσωπα από τον χώρο της τεχνολογίας, των επιστημών, του business, των τραπεζών και του θεάματος.

Το ίδιο ακριβώς θα κάνω και φέτος! Αν κι εσύ βρίσκεσαι στα πρώτα σου επαγγελματικά βήματα, θέλεις να κάνεις στροφή στην καριέρα σου ή να την ενισχύσεις, έχεις κάθε λόγο να δηλώσεις και εσύ συμμετοχή στο «Live A Legacy», που θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά σε λίγες ημέρες. Το γιατί θα το μάθεις αμέσως!

Από το σωστό CV στο δικό σου επιχειρηματικό πλάνο

Αλήθεια, έχει υπάρξει κάποια στιγμή στη ζωή σου που έχεις νιώσει ότι παρά τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τα πτυχία σου, δεν έχεις καταφέρει να βρεθείς σε μία θέση που ήθελες; Άραγε, έχεις αισθανθεί ότι ως γυναίκα, συναντάς περισσότερα εμπόδια καθώς προσπαθείς να πετύχεις τους επαγγελματικούς σου στόχους; Μήπως νιώθεις πως χρειάζεσαι ένα boost, μία ώθηση, για να κάνεις το επόμενο ή το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα σου; Τότε έχεις κάθε λόγο να παρακολουθήσεις κι εσύ το «Live a Legacy», αυτήν τη σπουδαία πρωτοβουλία της Mastercard που πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά, μαζί με το Women On Top, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία.

Αρχικά να σου πω ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί online το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορέσεις να την παρακολουθήσεις από την άνεση του σπιτιού σου ή από όπου θέλεις. Με λίγα λόγια, δεν υπάρχουν φυσικοί περιορισμοί. Από εκεί και πέρα, σίγουρα θα χαρείς μαθαίνοντας ότι παρουσιάστρια θα είναι και φέτος η αγαπημένη σου Λυδία Παπαϊωάννου, μία Ελληνίδα επιχειρηματίας που δεν σταματά να παλεύει και να εργάζεται για τα όνειρά της.

Ακόμα μεγαλύτερη σημασία όμως, έχει ότι κατά τη διάρκεια του φετινού «Live A Legacy» θα ακούσεις , θα δεις και θα μάθεις πράγματα που θα σου δώσουν τη δύναμη να πάρεις στα χέρια σου το επαγγελματικό σου μέλλον. Φέτος λοιπόν, έχεις τη δυνατότητα να ακούσεις πολλούς και καταξιωμένους επαγγελματίες, να μοιράζονται μαζί μας τον τρόπο, με τον οποίο κατάφεραν να προσπεράσουν τις δυσκολίες και τα εμπόδια, τα οποία αντιμετώπισαν, για να καταφέρουν τα κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους. Από τη Βικτώρια Χίσλοπ μέχρι τον Γιώργο Καπουτζίδη και από τη Δανάη Μπάρκα μέχρι την Idra Kayne και τη Χριστίνα Φλαμπούρη, η φετινή εκδήλωση θα περιέχει επιτυχημένους ομιλητές από πολλούς διαφορετικούς κλάδους.

Μετά τις ομιλίες, όπως κάθε χρόνο, ακολουθούν τα καθιερωμένα speed training και speed mentoring sessions, τα οποία στοχεύουν να σου δώσουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία και εφόδια για να διεκδικήσεις τα όνειρα σου. Εμπλουτισμένα με νέες θεματολογίες θα σε καθοδηγήσουν από το πώς θα φτιάξεις ένα σωστό βιογραφικό και το πώς θα δώσεις μία επιτυχημένη συνέντευξη, μέχρι το πώς θα διεκδικείς και θα διαπραγματεύεσαι όσα σου αξίζουν στην αγορά εργασίας και από το πώς θα φτιάξεις σήμερα κιόλας το δικό σου επιχειρηματικό πλάνο, μέχρι το πώς θα παραμένεις δικτυωμένη, καθώς εργάζεσαι από απόσταση -κάτι που για πολλές από εμάς αποτελεί πλέον τον «κανόνα» στη ζωή μας.

Οι ευκαιρίες που θα σου δώσουν την επαγγελματική ώθησηπου χρειάζεσαι

Όπως κάθε χρόνο, βέβαια, έτσι και φέτος, το «Live a Legacy» θα προσφέρει και πραγματικές ευκαιρίες γυναικείας ενδυνάμωσης και προσωπικής ανάπτυξης. Να αναφέρω απλώς ότι τα τελευταία χρόνια, μέσα από τη σημαντική αυτήν πρωτοβουλία, έχουν προσφερθεί 12 θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης στην Mastercard και το δίκτυο συνεργατών της, καθώς και 100 εξάμηνες υποτροφίες mentoring στο πρόγραμμα του Women On Top!

Φέτος, λοιπόν, οι θέσεις για έμμισθη πρακτική άσκηση και υποτροφίες mentoring θα γίνουν ακόμη περισσότερες, οπότε έχεις έναν επιπλέον λόγο για να δηλώσεις και εσύ συμμετοχή στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά στις 11 και 12 Δεκεμβρίου και μέσα από live streaming, στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα του «Live a Legacy».


Από την τεχνολογία, μέχρι τις τράπεζες και από τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα μέχρι τη βιομηχανία του θεάματος,οι γυναίκες μπορούν, θέλουν και αξίζει να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν, σε κάθε επαγγελματικό κλάδο που τις εμπνέει. Στην περίπτωση που χρειάζεσαι, λοιπόν, λίγη ώθηση για να κάνεις ένα επαγγελματικό βήμα που θα σε πάει παραπέρα και θα σε γεμίσει αυτοπεποίθηση, θα σε περιμένω στο «Live a Legacy 2021»!