Πώς το Dove αναζητεί και προβάλλει εδώ και χρόνια την ουσία της αληθινής γυναικείας ομορφιάς

Πώς το Dove αναζητεί και προβάλλει εδώ και χρόνια την ουσία της αληθινής γυναικείας ομορφιάς

«Είμαστε περήφανες για το σώμα μας, για το πνεύμα μας, για το μέσα μας, για την ταυτότητά μας. Είμαστε δυνατές, είμαστε μαζί. Μαζί έχουμε δύναμη».

Αν η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μπορούσε να έχει ένα επιπλέον ξεχωριστό μήνυμα, τότε αυτό θα αφορούσε αναμφίβολα στη μεγάλη δύναμη που έχουν όλες οι γυναίκες, όταν ενώνουν τις φωνές τους. Για τη Διονυσία Σιμάτου, Senior Brand Manager του Dove, αυτό αξίζει να είναι το κεντρικό μήνυμα για τον εορτασμό της ξεχωριστής αυτής ημέρας, ένα μήνυμα το οποίο αντανακλά πλήρως το ίδιο το μότο του ιστορικού brand που δημιουργήθηκε για να προσφέρει ανώτερη φροντίδα σε όλους: Το Μαζί #ΕΧΟΥΜΕΔΥΝΑΜΗ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021, το CNN Greece μίλησε με την κυρία Σιμάτου για τη σημασία της κατάργησης των στερεότυπων ομορφιάς, τις επιλογές που μπορούν να ενισχύσουν σήμερα την ενδυνάμωση των γυναικών, την αξία του να προβάλλονται καθημερινά αληθινές γυναίκες, με αληθινές «ατέλειες» και φυσικά, για τις σημαντικές δράσεις του Dove για τη στήριξη των γυναικών, που έχουν «κεντρίσει» το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Διότι καταργώντας τις τυποποιημένες απόψεις σχετικά με τα στερεότυπα γύρω από τη γυναικεία ομορφιά και το γυναικείο σώμα, το Dove έχει καταφέρει να πρεσβεύει σήμερα την αξία της αυθεντικότητας, μετατρέποντας καθημερινά την ομορφιά σε πηγή δύναμης και όχι άγχους για τις γυναίκες.

Πώς το Dove στηρίζει όμως τη γυναικεία ενδυνάμωση; Ποιο είναι το πραγματικό νόημα του μηνύματος «μαζί έχουμε δύναμη»; Πώς η κατάργηση των στερεότυπων ομορφιάς συμβάλλει στην ενδυνάμωση των γυναικών; Ποια είναι τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να μπει ένα τέλος στις τυποποιημένες απόψεις γύρω από το γυναικείο σώμα; Η Senior Brand Manager του Dove, Διονυσία Σιμάτου, δίνει τις απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα.

Με ποιον τρόπο το Dove στηρίζει τη γυναικεία ενδυνάμωση εν γένει;

Στο Dove θέλουμε να κάνουμε τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο να αισθάνονται όμορφα, ό,τι και αν σημαίνει αυτό για τις ίδιες. Με άλλα λόγια, αποστολή μας είναι να φωτίσουμε την ουσία της ομορφιάς, που πρέπει να είναι για κάθε γυναίκα μια θετική εμπειρία -και όχι μια πηγή άγχους και περιθωριοποίησης. Και αυτό το πετυχαίνουμε μέσα από προγράμματα και δράσεις που εκπαιδεύουν τα νέα κορίτσια -και όχι μόνο αυτά- στην αξία της αυτοεκτίμησης και βοηθούν να διασφαλίσουμε ότι ο δικός τους κόσμος, θα είναι απαλλαγμένος από ανούσια πρότυπα ομορφιάς, στερεότυπα και πιέσεις. Γνωρίζουμε ότι είναι ένας φιλόδοξος στόχος που δεν μπορούμε να πετύχουμε μόνοι μας, γι’ αυτό και πρεσβεύουμε τη συνεργασία με φορείς, οργανώσεις και ιδιώτες, ώστε όλοι μαζί να φέρουμε αυτή την αλλαγή.

Τι σημαίνει για εσάς το μότο «μαζί έχουμε δύναμη»;

Η φράση αυτή αποτελείται στη βάση της από δύο πολύ σημαντικές λέξεις, τη λέξη «μαζί» και τη λέξη «δύναμη». «Μαζί» γιατί στον αγώνα αυτόν καμία γυναίκα δεν είναι μόνη. Η προσπάθεια είναι συλλογική, ακριβώς για να ενώσει χιλιάδες φωνές που μαζί μπορούν να ακουστούν ακόμη πιο δυνατά, πιο καθαρά, πιο έντονα. Και αυτή είναι η «δύναμή» μας.

Πόσο σημαντική είναι η κατάργηση των στερεότυπων ομορφιάς για την ενδυνάμωση των γυναικών;

Οι λογαριασμοί στα social media είναι γεμάτοι με IG stories, φωτογραφίες φιλτραρισμένες, αψεγάδιαστες, που στόχο έχουν να τραβήξουν την προσοχή. Αντιπροσωπεύουν όμως την αλήθεια μας αυτές οι εικόνες;

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr