Το αναζωογονητικό, sparkling διάλειμμα που δίνει ώθηση στην ημέρα μου

Το αναζωογονητικό, sparkling διάλειμμα που δίνει ώθηση στην ημέρα μου

Τα πρώτα βήματα προς μία πιο ωφέλιμη καθημερινότητα.

Όταν πριν από τρεις εβδομάδες η εταιρεία μου με ενημέρωσε ότι θα εργαζόμουν για ένα διάστημα από το σπίτι, οφείλω να ομολογήσω πως ένα αμυδρό χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπό μου. Επιτέλους, δεν θα χρειαζόταν να περνάω δύο ώρες από τη ζωή μου κάθε μέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ούτε να τρέχω αγχωμένη για να προλάβω το λεωφορείο. Η αλήθεια είναι όμως, πως η τηλεργασία αποδείχθηκε πως δεν ήταν τόσο ειδυλλιακή, όσο τη φανταζόμουν.

Από τη μία πλευρά οι πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή και από την άλλη, το ατελείωτο τσιμπολόγημα, οι ανθυγιεινές snacking επιλογές, οι αμέτρητες κούπες καφέ, οι πόνοι από την κακή στάση του σώματος και φυσικά, το στρες της νέας καθημερινότητας. Μερικές ημέρες σε τηλεργασία, ήταν αρκετές για να καταστήσω σαφές στον εαυτό μου πως είχε έρθει η ώρα να αναλάβω δράση. Το καθημερινό μου πρόγραμμα όχι μόνο δεν με ωφελούσε, αλλά με έκανε να μην νιώθω όμορφα με τον εαυτό μου και πάνω από όλα, έκανε τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό μου να «εκτοξεύονται» κάθε μέρα. Αυτό ήταν! Αν ήθελα να αισθανθώ ξανά ο εαυτός μου, έπρεπε να αλλάξω συνήθειες και για να συμβεί αυτό, ήταν σημαντικό να κάνω την αρχή από τις ρουτίνες που επιβάρυναν περισσότερο το σώμα και τη διάθεσή μου.

Τα πρώτα βήματα προς μία πιο ωφέλιμηκαθημερινότητα

Το να αλλάξεις συνήθειες, σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τη σωματική και πνευματική σου υγεία, ξέρεις πως δεν μπορείς να «παίζεις». Τα πρώτα βήματα που έκανα πρόσφατα, λοιπόν, προκειμένου να δημιουργήσω μία πιο ωφέλιμη εργασιακή καθημερινότητα στο σπίτι, ήταν το να αντικαταστήσω το θερμός με τον καφέ πάνω στο γραφείο μου με ένα μπουκάλι με το πιο αγνό νερό της φύσης, να γεμίζω κάθε εβδομάδα το ψυγείο μου με healthy snacks -όπως κομμένα φρούτα και λαχανικά- και να πάρω μία καλύτερη καρέκλα για το γραφείο μου.

Από εκεί και πέρα όμως, ήξερα πως το πιο σημαντικό βήμα για εμένα, ήταν το να βρω μία λύση για το άγχος μου, μία εμπειρία που θα με βοηθούσε να χαλαρώνω το μυαλό και τα μάτια μου από τις οθόνες, να αναζωογονώ με φυσικό τρόπο το σώμα και το πνεύμα μου και να κάνω την καθημερινότητά μου λίγο πιο αγνή, natural και -γιατί όχι- sparkling. To πώς τα κατάφερα δεν είναι μυστικό, ούτε αποδείχθηκε τελικά τόσο δύσκολο!

Όταν ένα αναζωογονητικό διάλειμμααρκεί για να τονώσει τη διάθεσή σου

Τις πρώτες ημέρες που άρχισα να εργάζομαι από το σπίτι, περνούσα πολλές ώρες χωρίς να σηκώνομαι από την καρέκλα μου, ενώ ακόμη και όταν έκανα μία μικρή παύση από τα emails και τα Zoom meetings, προτιμούσα να συνεχίζω να έχω τα μάτια μου πάνω από μία οθόνη, σκρολάροντας στα social media, μέσα από το smartphone μου. Σύντομα διαπίστωσα όμως ότι το να κάνω μικρά, αναζωογονητικά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της εργασίας μου, ήταν κάτι περισσότερο από σημαντικό, τόσο για τον περιορισμό του άγχους μου, όσο και για να χαλαρώνω το πνεύμα, τα μάτια και το μυαλό μου από τις υπερβολικές πληροφορίες του διαδικτύου και το μπλε φως των οθονών.

Αφού εντόπισα το πρόβλημα, σειρά είχε το να το επιλύσω, δηλαδή να δημιουργήσω τη δική μου, καθημερινή, natural εμπειρία χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Και την ανακάλυψα στα πιο απλά πράγματα. Κάθε μέρα πλέον, λοιπόν, κατά τη διάρκεια της τηλεργασίας, φροντίζω να κάνω τουλάχιστον δύο σύντομα διαλείμματα, ενώ και στα δύο ακολουθώ την ίδια «ιεροτελεστία». Αρχικά, σηκώνομαι από την καρέκλα μου κάνω μερικές απλές διατάσεις για να ενδυναμώνω τη μέση και τον αυχένα μου και να αντισταθμίζω τις αρνητικές επιδράσεις του να κάθομαι όλη την ημέρα μπροστά από τον υπολογιστή. Αμέσως μετά, βάζω στο κινητό μου χαλαρωτικούς ήχους, δηλαδή ήχους από άγρια δάση και νερό που τρέχει, ενώ αφιερώνω πέντε λεπτά στο να κάνω λίγο διαλογισμό. Στο σημείο αυτό να σημειώσω πως δεν είχα ιδέα από meditation. Είδα όμως μερικά βίντεο στο YouTube και «κατέβασα» στο κινητό μου μία δωρεάν εφαρμογή και έτσι, κατάφερα να μάθω μερικές απλές τεχνικές αναπνοής και συγκέντρωσης και να τις εφαρμόζω κάθε μέρα. Και επειδή αν κάτι μου έχει λείψει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τον τελευταίο χρόνο, είναι η επαφή με τη φύση, αμέσως μετά τον διαλογισμό, γεμίζω ένα ποτήρι με Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica και βγαίνω στο μπαλκόνι μου -το οποίο έχω φροντίσει να εμπλουτίσω με περισσότερα φυτά και λουλούδια- και απολαμβάνω το νερό μου, νιώθοντας ένα με το φυσικό στοιχείο -ακόμη και αν ζω στην «καρδιά» της Αθήνας.

Must know tip: Αν ακολουθείς γενικά έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και θέλεις να προσέχεις τι τρως και τι πίνεις πλέον -όπως εγώ- το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica συνιστά μία εξαιρετική επιλογή. Και αυτό διότι έχει μηδέν νιτρικά -τα οποία, όπως είναι γνωστό, είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία και ιδιαίτερα βλαβερά για τις έγκυες, τα νήπια και τα μικρά παιδιά- ενώ την ίδια ώρα, είναι εμπλουτισμένο με ασβέστιο και μαγνήσιο, δύο πολύτιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό στοιχεία. Το πιο σημαντικό στοιχείο, βέβαια, είναι ενδεχομένως το ότι είναι φυσικά και όχι τεχνητά αεριούχο, γεγονός που οφείλεται στα αρχαία, υπόγεια ηφαίστεια της περιοχής από την οποία πηγάζει! Πώς συμβαίνει αυτό; Σκέψου απλώς ότι κάτω από την επιφάνεια της γης, σε βάθος μεγαλύτερο από 200 μέτρα, ένα στρώμα μεταμορφωσιγενούς πετρώματος προστατεύει το νερό, καθώς αυτό αναμιγνύεται υπόγεια με φυσικό διοξείδιο του άνθρακα (CO2), δίνοντας έτσι στο AQUA Carpatica τις μοναδικές, φυσικές φυσαλίδες του.

Πώς η χαλάρωση έρχεται μέσα από τηνεπαφή με τη φύση

Το στοιχείο-«κλειδί» σε κάθε περίπτωση για εμένα, είναι η επαφή με τη φύση. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες που άρχισα να ακολουθώ την παραπάνω «ιεροτελεστία» ένιωσα τη διαφορά στο σώμα μου, αλλά κυρίως στη διάθεση μου. Προς μεγάλη μου έκπληξη δε, αυτή η νέα, περισσότερο φυσική συνήθεια, αρκούσε για να αποβάλλω -σε έναν σημαντικό βαθμό- το άγχος μου και αυτή η θετική επίδραση, διαρκούσε, ακόμη και όταν επέστρεφα στην τηλεργασία και τον υπολογιστή. Αυτός είναι ο λόγος που εκτός από περισσότερα φυτά στο σπίτι και το μπαλκόνι μου, αποφάσισα να στραφώ στο AQUA Carpatica, το τέλειο -κατά την άποψή μου- νερό, που μόλις ήρθε στην Ελλάδα και το οποίο συνδυάζει γεύση και απόλαυση ταυτόχρονα! Τι σχέση έχει το συγκεκριμένο νερό με τη φύση; Αρκεί να αναφέρω ότι θεωρείται ένα «θαύμα της παρθένας φύσης». Και αυτό διότι προέρχεται από το τελευταίο ανέγγιχτο άγριο δάσος της Ευρώπης -ένα δάσος που βρίσκεται σε μια αρχέγονη γη στα Καρπάθια Όρη, μία περιοχή πραγματικά παρθένα, ανέγγιχτη από τον πολιτισμό, τη γεωργία, τη βιομηχανία και γενικώς οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα. Πιο αναλυτικά, το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica που πίνω, εμφιαλώνεται στην πηγή, σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές, εκεί οπού απαγορεύεται κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα και έτσι, φτάνει σε εμένα αγνό και με μηδέν νιτρικά. Και αυτός είναι ο λόγος που αποτελεί γενικά μία πραγματική λύση για όσους θέλουν να ακολουθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Κάθε φορά που πίνω, λοιπόν, το φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό μου στο μπαλκόνι, αισθάνομαι πως «ταξιδεύω» στα πιο πράσινα και άγρια δάση και φέρνω κάτι από τη μαγεία και την απλότητα της φύσης στον χώρο μου!

Must know tip: Για να καταλάβεις σε τι διαφέρει το φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό που απολαμβάνω από ένα σοδόνερο, να αναφέρω απλώς ότι η κατανάλωση φυσικώς ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού εξουδετερώνει την υπερβολική γαστρική οξύτητα και διευκολύνει την πέψη και τον μεταβολισμό. Αντιθέτως, στα σοδόνερα, η τεχνητή προσθήκη CO2 μπορεί να δημιουργήσει ένα όξινο περιβάλλον για το πεπτικό σύστημα, προκαλώντας ακόμη και έλκος, ενώ συνήθως τα σοδόνερα έχουν και μία πιο πικρή, μεταλλική ή ξινή επίγευση!


Αυτό είναι το αναζωογονητικό, sparkling και πάνω από όλα natural διάλειμμα, που δίνει πλέον ώθηση στην ημέρα μου και το σίγουρο είναι πως δεν σκοπεύω να το εγκαταλείψω, ακόμη και όταν επιστρέψω στο γραφείο. Μπορεί να κάνω μερικές παραλλαγές όμως, ένα μπουκάλι με το πιο αγνό νερό θα βρίσκεται πάντα μέσα στο backpack μου και δίπλα στο γραφείο μου!