Η σημασία του να κάνω πιο natural επιλογές για την οικογένειά μου!

Η σημασία του να κάνω πιο natural επιλογές για την οικογένειά μου!

Αν είσαι μητέρα, όπως εγώ, σίγουρα γνωρίζεις καλά τη σημασία του να κάνεις τις πιο αγνές επιλογές για τα παιδιά σου, σε καθημερινή βάση. Θέλω να τους προσφέρω ό,τι πιο φυσικό και αγνό υπάρχει όμως, η αλήθεια είναι πως για να συμβεί αυτό, πρέπει να κάνω κάθε φορά και μία μικρή… έρευνα αγοράς.

Κάθε μέρα, λοιπόν, φροντίζω να προσέχω τα τρόφιμα που δίνω στα παιδιά μου. Θέλω να είναι υγιεινά, αλλά την ίδια ώρα όσο λιγότερο επεξεργασμένα και όσο πιο αγνά γίνεται, ενώ πάντα προσπαθώ να αγοράζω προϊόντα, τα οποία γνωρίζω από πού προέρχονται. Και όταν κάτι προέρχεται από τη φύση, συνήθως αξίζει μία θέση στα ντουλάπια της κουζίνας και το ψυγείο μου.

Αυτό που πρόσφατα συνειδητοποίησα, ωστόσο, είναι πως εκτός από τα τρόφιμα, είναι σημαντικό να δίνω την απαραίτητη σημασία και στο νερό που καταναλώνει η οικογένειά μου και δη, τα παιδιά μου -και το ίδιο ακριβώς αξίζει να κάνεις και εσύ. Γιατί; Σίγουρα το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό που μας παρέχει η φύση και αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη, την υγιεινή διαβίωση, αλλά και την ίδια τη ζωή. Ωστόσο, οποιοδήποτε νερό δεν θα προσφέρει στον οργανισμό των παιδιών τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζονται, όπως μαγνήσιο και ασβέστιο. Πάνω από όλα όμως, ένα οποιοδήποτε νερό μπορεί επίσης να αποδειχθεί και επιβλαβές -τόσο για την υγεία των παιδιών, όσο και τη δική σου- και η αιτία εντοπίζεται στα νιτρικά άλατα.

Λέγοντας «ναι» σε πιο φυσικές επιλογές και «όχι» στανιτρικά

Αν αναρωτιέσαι τι είναι τα νιτρικά και γιατί είναι σημαντικό να μην τα καταναλώνεις σε μεγάλες ποσότητες, να αναφέρω ότι πρόκειται για ουσίες που είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία. Για την ακρίβεια, η πρόσληψη νιτρικών σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει μία σειρά από προβλήματα υγείας, όπως γαστρικά προβλήματα και προβλήματα στον μεταβολισμό -ιδίως στον θυρεοειδή και το κυκλοφοριακό σύστημα. Ακόμη πιο βλαβερή όμως, μπορεί να αποδειχθεί η μεγάλη κατανάλωση νιτρικών για τις έγκυες, τα βρέφη και τα παιδιά, ενώ σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει σύνδεση μεταξύ των υψηλών επιπέδων νιτρικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και σοβαρών προβλημάτων υγείας στα νεογέννητα. Αυτός είναι ο λόγος που η κρατική σύσταση για την κατανάλωση νιτρικών σε επτά χώρες της ΕΕ (Γερμάνια, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Τσεχία) είναι 10mg/L NO3 maximum για τα βρέφη, τα μικρά παιδιά και τις εγκυμονούσες.

Όταν διάβασα, λοιπόν, μία έρευνα σχετικά με το πόσο βλαβερή μπορεί να αποδειχθεί για την υγεία μας η μεγάλη κατανάλωση νιτρικών, πήρα την απόφαση να ψάξω και να βρω το πιο αγνό νερό που υπάρχει. Και η έρευνα μου, με οδήγησε στα Καρπάθια Όρη και το AQUA Carpatica! Πρόκειται για ένα νερό φυσικά αγνό, με μηδέν νιτρικά το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό νερό και σχεδόν μηδέν νιτρικά το Φυσικό Μεταλλικό νερό (0.6mgr/l), γεγονός που το καθιστά ιδανικό για μωρά, νήπια, μέλλουσες μητέρες, αλλά και για όποιον επιθυμεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.. Μάλιστα, και τα δύο έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε νάτριο και περιέχουν πολύτιμα για την ανθρώπινη υγεία μέταλλα, όπως ασβέστιο και μαγνήσιο.

Όταν ο χρόνος με το παιδί στο σπίτι μετατρέπεται σε μίαεμπειρία ευεξίας

Όπως μπορείς να καταλάβεις, υπήρχαν πολλοί λόγοι για να εντάξω το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica στην καθημερινότητα της οικογένειάς μου. Ωστόσο, δεν ήταν μόνο τα παραπάνω στοιχεία που με έκαναν να γράφω σήμερα για το πιο αγνό και τέλειο νερό. Διότι αν υπάρχει κάτι που έχει λείψει απίστευτα τόσο σε εμένα, όσο και στα παιδιά μου τους τελευταίους μήνες, αυτό είναι η επαφή με τη φύση. Και το AQUA Carpatica καταφέρνει ακριβώς αυτό, δηλαδή μας βοηθά να βιώνουμε κάθε φορά που το πίνουμε μία natural εμπειρία και να «ταξιδεύουμε» σε ένα από τα τελευταία ανέγγιχτα δάση της Ευρώπης στα Καρπάθια Όρη, εκεί από όπου πηγάζει!

Πράγματι, το AQUA Carpatica πηγάζει βαθιά μέσα από τα Καρπάθια Όρη, σε μια αρχέγονη γη, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Πρόκειται για το τελευταίο άγριο δάσος της Ευρώπης, ένα δάσος ανέγγιχτο από τον πολιτισμό, τη γεωργία και τη βιομηχανία. Έτσι, κάθε φορά που το απολαμβάνουμε, κάνουμε ένα «ταξίδι» στη φύση, αλλά και τον χρόνο. Οι πηγές του AQUA Carpatica δε, βρίσκονται καλά κρυμμένες, μέσα σε δάση από έλατα, πεύκα και ερυθρελάτες και είναι απομονωμένες από οποιαδήποτε ανθρώπινη ή βιομηχανική δραστηριότητα! Σίγουρα έχει τεράστιο ενδιαφέρον και το γεγονός ότι τα Καρπάθια Όρη προσφέρουν καταφύγιο στο μεγαλύτερο πληθυσμό σαρκοφάγων ζώων στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων λύκων, καφέ αρκούδων και αιλουροειδών του είδους λύγκα! Εκεί θα συναντήσει κανείς, μάλιστα, τον μεγαλύτερο πληθυσμό άγριων αρκούδων στην Ευρώπη -και αυτός είναι ένας λόγος που ο Γιώργος θέλει να τα επισκεφτούμε πολύ!

Και αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι το AQUA Carpatica έχει φροντίσει όχι μόνο τα είναι το ίδιο κατάλληλο για το παιδί μου αλλά και η συσκευασία του. Άλλωστε έχει λανσάρει την συσκευασία kid με στόμιο πιπίλα και έτσι το να πίνουμε νερό με τον Γιώργο είναι πλέον παιχνίδι και δε βρέχονται τα ρουχαλάκια του!

Δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο φαντάζει, λοιπόν, να κάνεις στο εξής περισσότερες αγνές επιλογές, σε ό,τι αφορά στη διατροφή της οικογένειάς σου. Αρκεί να γνωρίζεις από πού προέρχονται τα τρόφιμα που αγοράζεις, αλλά και το νερό που καταναλώνετε οικογενειακώς και κυρίως, να είσαι σίγουρη ότι είναι όσο πιο αγνά, φυσικά και λιγότερο επεξεργασμένα γίνεται. Στη δική μου περίπτωση, το να φροντίζω για το wellness μενού της οικογένειας, είναι πλέον καθημερινή υπόθεση. Με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica δίπλα μου όμως, νιώθω πιο ήρεμη!

Extra tip: Προσπάθησε να πίνεις νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα μαζί με τα γεύματα της ημέρας, αλλά και ανάμεσα στα γεύματα. Φρόντισε να έχεις πάντα δίπλα σου, στον χώρο εργασίας σου, ένα μπουκάλι AQUA Carpatica. Αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο να εξασφαλίζεις καθημερινά την ενυδάτωση του οργανισμού σου! Με λίγα λόγια, βάλε το νερό στη ζωή σου και θα με θυμηθείς!

Δείτε το video εδώ: