Θέλεις να βρεις το άλλο σου μισό; Το Facebook Dating είναι αυτό που χρειάζεσαι

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Θέλεις να βρεις το άλλο σου μισό; Το Facebook Dating είναι αυτό που χρειάζεσαι

Η νέα εφαρμογή που θα απογειώσει το στάδιο του φλερτ

Τα social media ανανεώνονται και εξελίσσονται ολοένα και περισσότερο, και πλέον στο 2020 πιο λογικό είναι να γνωρίσεις κάποιον μέσω Facebook, Instagram ή Tinder παρά στη βόλτα που θα πας. Δεν σου αρέσει το ξέρουμε, όμως έτσι λειτουργεί πια ο κόσμος. Τα social και η τεχνολογία γενικότερα έχει εξελιχθεί πάρα πολύ και επηρεάζουν όλο και περισσότερο τη ζωή μας.

Τώρα μάλιστα με τον κορονοϊό, τα μαγαζιά που κλείνουν νωρίς και την τηλεργασία, οι μετακινήσεις μας περιορίζονται ακόμη περισσότερο, οπότε ένας λόγος παραπάνω να «καίγεσαι» με τις ώρες στα social media. Πόσες φορές δεν έχει τύχει να γνωρίσεις κάποιον/α από ένα like ή ένα σχόλιο στο facebook ή στο Instagram;

Τώρα λοιπόν, έρχεται κάτι καινούργιο από το Facebook που θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο τη ζωή σου σε ότι αφορά τις σχέσεις, ειδικά αν είσαι ντροπαλή και δεν το έχεις με την άμεση face to face επικοινωνία. Το Facebook ανακοίνωσε την επέκταση της εφαρμογής Facebook Dating στην Ευρώπη, και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα, από εχθές Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, με στόχο όπως ανέφεραν να «βοηθήσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να δημιουργήσουν ουσιαστικές σχέσεις μέσω των κοινών τους ενδιαφερόντων και της συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις και ομάδες».

Το Facebook Dating αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία στο Facebook και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δημιουργήσουν προφίλ Facebook Dating για να την χρησιμοποιήσουν. Ποια είναι όμως τα βασικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής;

#1. Ιστορίες
Οι ιστορίες στο Dating δίνουν την δυνατότητα στους χρήστες να μοιράζονται αυθεντικές στιγμές από την καθημερινότητά τους με στόχο να βρουν μια ουσιαστική σχέση με κάποιον που έχει τα ίδια ενδιαφέροντα.

#2. Secret Crush
Παρότι από προεπιλογή το Facebook Dating δεν θα ταιριάξει στους ενδιαφερόμενους τους φίλους που έχεις ήδη στο Facebook η λειτουργία Secret Crush επιτρέπει να εξερευνήσεις πιθανές σχέσεις με ανθρώπους που ήδη γνωρίζεις σε Facebook και Instagram. Συγκεκριμένα με την λειτουργία Secret Crush μπορείς να επιλέξεις έως εννέα από τους φίλους σου στο Facebook ή τους ακολούθους σου στο Instagram, για τους οποίους ενδιαφέρεσαι.

Εάν το άτομο για το οποίο ενδιαφέρεσαι ενεργοποιήσει το Secret Crush και σε προσθέσει κι εκείνο με τη σειρά του στη λίστα του, τότε υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας. Αν δεν χρησιμοποιεί τη λειτουργία, δεν χρησιμοποιεί την εφαρμογή ή δεν σε έχει προσθέσει στη λίστα του, τότε κανένας ούτε ο Facebook Friend δεν θα γνωρίζει ότι έχει εισαχθεί το όνομά του στη λίστα.

#3. Εκδηλώσεις και Ομάδες
Το Facebook Dating συνδέει τους χρήστες και με άτομα που χρησιμοποιούν το Facebook Dating και έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα όπως εκδηλώσεις για τις οποίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ή ομάδες που συμμετέχουν. Έτσι, εάν για παράδειγμα θέλεις να γνωρίσεις κάποιον εξίσου φιλόζωο με εσένα, μπορείς να βρεις χρήστες της εφαρμογής που είναι μέλη στις ίδιες φιλοζωικές ομάδες με εσένα.

#4. Εικονικό Dating
Η εφαρμογή προσφέρει και λειτουργία βιντεοκλήσης με την βοήθεια του αντίστοιχου εικονιδίου που υπάρχει στη συνομιλία που έχει ξεκινήσει μεταξύ δυο ενδιαφερόμενων. Με την έναρξη της κλήσης θα σταλεί μία πρόσκληση και μόλις την αποδεχτεί ο συνομιλητής σου, η βιντεοκλήση θα ξεκινήσει και θα μπορέσετε να γνωρίσετε ο ένας τον άλλον καλύτερα. Το όνομα σου καθώς και η φωτογραφία προφίλ που έχεις στην εφαρμογή Dating θα εμφανίζονται κατά την έναρξη της κλήσης.

Σύμφωνα με την εταιρεία η δημιουργία της εφαρμογής έγινε με βασική προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία των χρηστών της κατά την εύρεση ενός συντρόφου, μια διαδικασία που είναι βαθιά προσωπική υπόθεση. Μάλιστα, χρησιμοποίησε εμπειρογνώμονες σε αυτούς τους τομείς ώστε να παρέχει εύκολη πρόσβαση σε συμβουλές ασφαλείας και να χτίσει φραγμούς προστασίας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας αναφοράς και μπλοκαρίσματος οποιουδήποτε, καθώς και της απαγόρευσης στους χρήστες να στέλνουν φωτογραφίες, συνδέσμους, να πραγματοποιούν πληρωμές ή να στέλνουν βίντεο σε μηνύματα.



Υ.Γ: Φυσικά και προτιμούμε τον πατροπαράδοτο τρόπο γνωριμίας και φλερτ, όμως κάτι μας λέει πως πρέπει (;) να βαδίσουμε με τα δεδομένα της εποχής.