Χριστουγεννιάτικα Red Velvet Cupcakes: Δοκιμάστε την τέλεια σπιτική συνταγή μας!

Μπείτε στο κλίμα των Χριστουγέννων με τον πιο... νόστιμο τρόπο

Δευτέρα απόγευμα και είπαμε να κάνουμε ποδαρικό στη χριστουγεννιάτικη εβδομάδα που μόλις μας υποδέχτηκε φτιάχνοντας την πιο αγαπημένη μας συνταγή για τις γιορτές. Χθες, λοιπόν, μαζευτήκαμε στο σπίτι της αδερφής μου της Φωτεινής για να φτιάξουμε για τα... μάτια σας και μόνο, τα πιο νόστιμα Red Velvet Cupcakes!

Παρόλο που η αδερφή μου είναι ορθοδοντικός, έχει τρομερό ταλέντο και στη ζαχαροπλαστική (όχι ότι η μαγειρική της πάει πίσω). Μετά από 100 τηλεφωνήματα την έπεισα να μας παρουσιάσει την τέλεια συνταγή της για χριστουγεννιάτικα cupcakes (για εσάς δουλεύω). Εγώ, η Ερμιόνη και η Ιλιάδα φορέσαμε τις ποδιές μας και απολαύσαμε ό,τι λιχουδιά υπήρχε στο σπίτι. Προφανώς και δεν τη βοηθήσαμε (χεχε), απλώς της κάναμε παρέα και απαθανατίσαμε τις... γλυκές στιγμές.

 

Υλικά που θα χρειαστείτε:


Για τα red velvet cupcakes (12 περίπου τεμάχια, ανάλογα με τις θήκες σας)

4 κ.σ ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
¾ της κούπας ζάχαρη
1 αυγό
3 κ.σ κακάο (σε σκόνη)
2 κ.σ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
½ κ.γ βανίλια (σε υγρή μορφή)
½ κούπα ξινόγαλα
1 κούπα και 2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ αλάτι
½ κ.γ σόδα
1 ½ κ.γ ξύδι

 

Εκτέλεση:
Step 1: Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 2 λεπτά.
Step 2: Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε καλά.
Step 3: Προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Step 4: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Step 5: Ρίχνουμε στο μίξερ το μισό από το γάλα και από το μείγμα αλευριού που μόλις ανακατέψαμε. Τα χτυπάμε καλά.
Step 6: Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, προσθέτοντας στο μείγμα το υπόλοιπο αλεύρι και γάλα. Ξαναχτυπάμε μέχρι να δέσει το μείγμα.
Step 7: Προσθέτουμε το λευκό ξύδι και τη σόδα και χτυπάμε για τελευταία φορά. Ακολουθώντας αυτό το tip, θα αποκτήσουμε ακόμη πιο αφράτη ζύμη.
Step 8: Γεμίζουμε τα ¾ της θήκης cupcake με το μείγμα και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170. Τα ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά! Περνάμε μια οδοντογλυφίδα μέσα από ένα cupcake για να επιβεβαιώσουμε πως είναι έτοιμο.

 

Υλικά για το cream cheese frosting:
1 κούπα (περίπου 225g) ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
200g τυρί-κρέμα
2 κ.γ βανίλια (σε υγρή μορφή)
4 ½ κούπες ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Step 1: Xτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για να αφρατέψει.
Step 2: Προσθέτουμε το τυρί-κρέμα και χτυπάμε καλά.
Step 3: Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας τη βανίλια και ξαναχτυπάμε.
Step 4: Τέλος, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη μαζί με το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε καλά για τελευταία φορά.

 

Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε! Δείτε φωτογραφίες στην παραπάνω gallery! **Σε ευχαριστούμε πολύ sis για την υπομονή σου. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!**

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ