Τα πιο γλυκά και διαιτητικά pancakes για να διώξεις την Δευτερίλα

Ερμιόνη Σαρρή
Τα πιο γλυκά και διαιτητικά pancakes για να διώξεις την Δευτερίλα

Σου αξίζουν αυτά τα Pancakes!

Δευτέρα σήμερα και καμία από εμάς δεν υποδέχεται την εδβομάδα με σκέρτσο και νάζι. Όσο να ναι δεν πρόλαβες καλά καλά να ξεκουραστείς και επέστρεψες ξανά στο γραφείο. Και αυτήν τη στιγμή αφού έχεις φάει το μεσημεριανό σου θες κάτι γλυκό, κάτι για την λιγούρα. Ψάχνεις λοιπόν την συνταγή για αυτά τα pancakes.

Υλικά:

Βατόμουρα

1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης

1/2 φλιτζάνι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί cottage

2 μεγάλα αυγά

Εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού

1 φλιτζάνι βατόμουρα

3/4 φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση: Ρίχνεις μέσα σε ένα μπλέντερ τη βρώμη, τα αυγά, το τυρί cottage και τη βανίλια. Ανακατεύεις τα υλικά αυτά πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ύστερα, ρίχνεις τα κομματάκια του βατόμουρου και ανακατεύεις και πάλι αλλά με πιο ήπιο ρυθμό. Καλό θα ήταν αν έχεις μία ειδική κουτάλα μαγειρικής να το κάνεις με το χέρι. Όταν το μείγμα σου είναι έτοιμο, ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε μέσα 2 κουταλιές της σούπας και άφησέ τις να ψηθούν για 3 λεπτά περίπου. Μόλις δείς τις άκρες να είναι έτοιμες και να υπάρχουν κάποιες φυσαλίδες στην κορυφή, το αναποδογυρίζεις για άλλα 3 λεπτά. Μόλις ροδίσει και πάλι, το πρώτο σου pancake είναι έτοιμο.

Για να τα σερβίρεις, μπορείς να ρίξεις λίγο σιρόπι σφενδάμου και γιαούρτι για γαρνιτούρα. Μία άλλη επιλογή είναι κομματάκια από αμύγδαλο.