Τα πιο λαχταριστά donuts με μπισκότο oreo στο πιάτο σας

Ερμιόνη Σαρρή
Τα πιο λαχταριστά donuts με μπισκότο oreo στο πιάτο σας

Μικροί και μεγάλοι τα λατρεύουν!

Μικρές περιμέναμε πως και πως να έρθει το Σαββατοκύριακο, να πάμε βόλτα στην εξοχή και να φάμε ένα... λουκουμά. Το σημείο κατατεθέν της παιδικής μας ηλικίας έχει πια αντικατασταθεί από τα λαχταριστά ντόνατς. Όσο της υγιεινής διατροφής και αν είναι κάποιος, μόλις τα δει... αναστενάζει.

Για αυτό, λοιπόν, ανακαλύψαμε τη μία και μοναδική συνταγή για να μυρίσει το σπίτι σας όμορφα και φυσικά εσείς να αφεθείτε στην λαχταριστή τους γεύση. Κυριακή είναι, ας κάνετε και μία μικρή αμαρτία (όχι ότι αύριο θα τους πείτε όχι, αλλά έτσι για να έχουμε μία δικαιολογία να λέμε)

Δείτε τη συνταγή και ετοιμάστε το φούρνο:

Υλικά:

Για τα ντόνατς

¾ φλιτζάνι αλεύρι

⅓ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη

⅓ φλιτζανιού καφέ ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 αυγό

⅓ φλιτζάνι γάλα

¼ φλιτζάνι λάδι

2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι, λευκό ή μηλίτη

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλιας

4 μπισκότα oreo (σε θρίμματα)

Για το frosting:

30γρ. τυρί κρέμα

⅓ φλιτζάνι γάλα

1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

2 μπισκότα oreo για το πασπάλισμα

OreoDonuts-4-683x1024

Εκτέλεση:

- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς κελσίου και λαδώστε το ειδικό ταψί για τα ντόνατς.

- Ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το κακάο, την καφέ ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε τα πολύ καλά.

- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αυγό μαζί με το γάλα, το λάδι, το ξύδι και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις το μείγμα σας είναι έτοιμο ρίξτε το στο άλλο μπολ με τα συστατικά. Ενώ τα ανακατεύετε, ρίξτε μέσα στο μείγμα τα θρυμματισμένα μπισκότα oreo.

- Όταν το μείγμα σας είναι έτοιμο, τοποθετήστε το σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίστε τα καλούπια του ταψιού. Η ποσότητα του καθενός δεν πρέπει να ξεπερνάει τα ¾ της κάθε θήκης (για μην ξεχειλίσουν κατά το ψήσιμο).Ψήστε τα για 10 λεπτά και αφήστε τα για άλλο τόσο να κρυώσουν.

Frosting:

Αναμείξτε όλα τα υλικά που αναγράφονται μέσα σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα πολύ καλά. Το μείγμα σας πρέπει να έχει μία πολύ μαλακή υφή, ώστε να μπορέσετε να το απλώσετε πιο εύκολα. Μόλις τα ντονατς σας είναι έτοιμα, βουτήξτε τη μία τους πλευρά μέσα στο μείγμα του frosting και ύστερα πασπαλίστε τα με λίγο μπισκότο.

Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε ακόμα:

Τα πιο γλυκά και διαιτητικά pancakes για αυτό το Σαββατοκύριακο

Πώς θα φτιάξετε την πιο... νόστιμη σαντιγί σε χρόνο dt!