Τα pancakes που ο σύντροφός σας θα ερωτευτεί (μαζί με εσάς βέβαια) αυτό το Σαββατοκύριακο

Ερμιόνη Σαρρή
Τα pancakes που ο σύντροφός σας θα ερωτευτεί (μαζί με εσάς βέβαια) αυτό το Σαββατοκύριακο

Πρωινό στο κρεβάτι... όπως ακριβώς του αξίζει

Το Σαββατοκύριακο αυτό θα είναι ξεχωριστό και άκρως ερωτικό. Και μιας και ο Άγιος Βαλεντίνος είπε φέτος να μας επισκεφτεί σε μία μη εργάσιμη μέρα, μάλλον θα πρέπει να φροντίσετε να ικανοποιήσετε το σύντροφό σας και γευστικά. Δεν ξέρουμε τι έχετε σκεφτεί για το δείπνο σας, πάντως από το πρωινό του δεν πρέπει να λείπουν τα παρακάτω pancakes. H συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ απλή και εσείς δε θα χρειαστεί να αποχωριστείτε τα ζεστά σας σκεπάσματα από τα χαράματα. Δείτε την και περιμένουμε τις εντυπώσεις σας

Υλικά:

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 ½ κουταλάκι baking powder

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι πλήρες γάλα

1 αυγό

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

5-6 μεσαίες φράουλες κομμένες

strawberry-sprinkles-funfetti-pancakes-breakfast-sugar-easy-crepe-better-baking-bible-blog

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε πολύ καλά το γάλα, το αυγό, και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε και πάλι το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Κάνετε μια τρύπα μείγμα με το αλεύρι και ύστερα ρίχνετε μέσα το μείγμα του γάλακτος, ανακατεύοντας τα αρκετά καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή και τοποθετείτε στην επιφάνειά του ελάχιστον βούτυρο (για να μην κολλήσει το μείγμα σας). Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε ½ φλιτζάνι από το μείγμα στο τηγάνι. Αμέσως μετά ρίχνετε 3-4 κομμάτια φράουλας σε κάθε τηγανίτα, πιέζοντας απαλά το κάθε ένα μέσα στο μείγμα προσπαθώντας να σχηματίσετε καρδιές. Τέλος, πασπαλίζετε με τρούφα και τις αφήνετε στη φωτιά για περίπου 2 λεπτά( να τις δείτε να ροδίσουν). Γυρίστε την από την άλλη πλευρά και αφήστε την και πάλι για 2 λεπτά περίπου.

Καλή σας όρεξη και... Χρόνια σας Πολλά!

Διαβάστε ακόμα:

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι: δες τι θα του ετοιμάσεις για τη Γιορτή των Ερωτευμένων!