Πασχαλινά κουλουράκια: Η πιο εύκολη συνταγή που πετυχαίνει πάντα!

Πασχαλινά κουλουράκια: Η πιο εύκολη συνταγή που πετυχαίνει πάντα!

Και που θα φτιάξεις ξανά και ξανά! 

Νόστιμα, μυρωδάτα, τριφτά, τα Πασχαλινά κουλουράκια που μας ετοίμασε ο ζαχαροπλάστης Θανάσης Τσαγκλιώτης είναι απλά... εθιστικά! Του ζητήσαμε τη συνταγή, μας την έδωσε και στην παρουσιάζουμε- είμαστε σίγουρες πως το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει τους πάντες και πως δεν θα περιμένεις το επόμενο Πάσχα για να τα ξαναφτιάξεις!

Υλικά
110gr βούτυρο αγελάδος
50gr βούτυρο γάλακτος
85gr ζάχαρη κρυσταλλική
40gr μέλι θυμαρίσιο
1gr μαστίχα
5gr ζάχαρη κρυσταλλική
4gr μαχλέπι
1gr αλάτι
Ξύσμα απο μισό 1/2 πορτοκάλι
1 βανίλια
75gr αυγά
50gr γάλα πλήρες
350gr αλεύρι μαλακό
4gr baking powder

Εκτέλεση
Τοποθετούμε στο mixer τα βούτυρα ,με τη ζάχαρη, το μέλι, τη μαστίχα τριμμένη με τη ζάχαρη σε ένα γουδί, το μαχλέπι, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και τα χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά.
Παράλληλα σε ενα μπωλ βάζουμε τα αυγά με το γάλα και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα με τα αυγά και το γάλα, σιγά-σιγά μεσα στον κάδο του mixer, συνεχίζοντας το χτύπημα με τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να ενσωματωθούν τα δυο μίγματα μεταξύ τους. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder κοσκινισμένα και τα χτυπάμε στην πρώτη ταχύτητα με το φτερό (2-3 στροφές), μέχρι να έχουμε μια αφράτη και εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5'. Στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλούρια σε διάφορα σχέδια, τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20-25' περίπου ανάλογα με το μέγεθος.

thanasis c3cf6

Ευχαριστούμε τον ζαχαροπλάστη Θανάση Τσαγκλιώτη, ιδιοκτήτη του La Maison-Fine Pastry για την υπέροχη συνταγή που μοιράστηκε μαζί μας

Διαβάστε ακόμα

Το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι: Βρήκαμε την απόλυτη συνταγή και σας την παρουσιάζουμε!