Παγωτό βανίλια: Εύκολη συνταγή για το σπίτι που τρώγεται... χωρίς τύψεις!

Παγωτό βανίλια: Εύκολη συνταγή για το σπίτι που τρώγεται... χωρίς τύψεις!

Χάρη στη φυσική γλυκιά γεύση της Sweete Stevia!

I scream for ice cream λέμε κάθε τέτοια εποχή που ο υδράργυρος δείχνει ξεκάθαρα πως το καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακριά! Και όπως κάθε τι απολαυστικό, το παγωτό είναι στη λίστα με τα don't's για τη σιλουέτα μας.


Τα έξυπνα κορίτσια, όμως, ξέρουν κι άλλο μονοπάτι ώστε και να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους παγωτό και να μην τρέμουν τη στιγμή που θα ανέβουν στη ζυγαριά. Το μονοπάτι αυτό ονομάζεται Sweete και είναι το φυσικό γλυκαντικό από stevia, που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει σε γλύκα από τη ζάχαρη.


Την Sweete Stevia μπορείς να την χρησιμοποιείς παντού αντί για ζάχαρη, ακόμα και για να φτιάξεις υπέροχα γλυκά στο σπίτι - όπως αυτό το υπερφανταστικό παγωτό βανίλια που σου προτείνουμε. Ακολούθησε τη συνταγή βήμα-βήμα κι ένα πράγμα είναι σίγουρο: πως το πιο αγαπημένο σου παγωτό αυτό το καλοκαίρι θα είναι σκέτη γλύκα!

Υλικά
725 ml γάλα με 3.5% λιπαρά
65 γρ. γάλα σε σκόνη με 0%λιπαρά
15 γρ Sweete Stevia
210 ml Κρέμα γάλακτος πλήρης
1 αυγό
1 τεμ. Φρέσκια βανίλια


Εκτέλεση


- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αυγό, σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μία βράση
- Έπειτα, έχουμε βάλει το αυγό σε ένα μπωλ, προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε ήδη βράσει και ανακατεύουμε
- Βάζουμε ξανά όλο το μείγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά προκειμένου να παστεριωθεί το αυγό
- Κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά και αμέσως σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε τη φρέσκια βανίλια
- Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνειά του και το αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει.
- Αφού κρυώσει καλά το μείγμα, το βάζουμε στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει και το συντηρούμε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρουμε.
- Εάν θέλουμε να φτιάξουμε τα δικά μας ξυλάκια παγωτό, γεμίζουμε με το μείγμα που διαθέτουμε τις φόρμες παγωτού, αφού το βγάλουμε από την παγωτομηχανή.
- Έπειτα, τοποθετούμε τα ξυλάκια και τα αφήνουμε στην κατάψυξη έως ότου παγώσουν τόσο όσο να μπορούνε να βγούνε από τις φόρμες.
- Αφού ξεφορμάρουμε τα ξυλάκια παγωτό μπορούμε να τα βουτήξουμε σε λιωμένη κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη, και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη.


Tips
- Όταν ξαναβάζουμε το μείγμα στη φωτιά για να παστεριωθεί το αυγό, θα πρέπει να προσέξουμε να μην βράσει το μείγμα. Για όσους έχουν θερμόμετρο μαγειρικής, η θερμοκρασία θα πρέπει να φτάσει άλλα όχι να ξεπεράσει τους 82-85οC
- Πρέπει να έχουμε έτοιμο το σουρωτήρι γιατί το μείγμα πρέπει να σουρωθεί κατευθείαν μετά την παστερίωση
- Το μείγμα επειδή περιέχει αυγό μπορεί να διατηρηθεί στη συντήρηση το πολύ για 2 μέρες μέχρι να το παγώσουμε στην παγωτομηχανή

Σε ενδιαφέρει!
Το παγωτό βανίλια έχει 233 θερμίδες ανά μερίδα 100 γρ, με ζάχαρη και πλήρη λιπαρά.
Το παγωτό βανίλια με Sweete Stevia έχει 116,6 θερμίδες ανά μερίδα 82,1 γρ αλλά συνεχίζει να είναι σκέτη γλύκα!