Μπισκοτάκια με μαρμελάδα βερίκοκο και δημητριακά

Μπισκοτάκια με μαρμελάδα βερίκοκο και δημητριακά

Άλλο ένα ιδανικό κολατσιό για την δουλειά. Τα δικά σας μπαρ δημητριακών, νόστιμα και θα σε γεμίσουν ενέργεια αμέσως.

Υλικά

60γρ καστανή ζάχαρη

120γρ ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

80γρ αλεύρι ολικής αλέσεως

80γρ χαμηλό αλεύρι

μαρμελάδα βερίκοκο (όση επιθυμείτε)

60γρ ανάλατο βούτυρο, λειωμένο

100γρ νιφάδες αμυγδάλου

20γρ. βρώμη

30γρ καστανή ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση

1.Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 º C. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σ’ένα μπολ μέχρι να γίνουν απαλή μους.

2.Αναμείξτε τα δύο αλεύρια μαζί και στην συνέχεια βάλτε το στο μείγμα του βουτύρου και πλάστε μέχρι να γίνει ενιαία ζύμη. Αφήστε τη ζύμη να ηρεμήσει για περίπου 1 ώρα.

3.Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και αφού την πιρουνιάσετε την αφήνετε να ψηθεί για 20 λεπτά. Βγάλτε την από τον φούρνο και περάστε την μαρμελάδα πάνω από την ψημένη επιφάνεια.

4.Αμείξτε σε ένα μπολ, την ζάχαρη, το βούτυρο και τα δημητριακά και περάστε τα πάνω από την στρώση μαρμελάδας. Ψήστε για περίπου 15-20 μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει.