Ψήστε τα τελευταία αχλάδια για φέτος

Καθώς ο χειμώνας φεύγει και τα καλοκαιρινά φρούτα σιγά-σιγά έρχονται, αντί να αφήσετε τις χειμερινές σας προμήθειες σε φρούτα να σαπίσουν μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα και πολύ νόστιμα γλυκά. Ένας φούρνος, ζάχαρη και κανέλα και θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες λιχουδιές.

Υλικά

3 κούπες χυμό κράμπερι

¼ κούπα ζάχαρη

Κανέλα σε σκόνη ή σε στικ

8 μεγάλα αχλάδια ολόκληρα, καθαρισμένα

Εκτέλεση

1.Βάλτε τον χυμό κράνμπερυ, τη ζάχαρη και την κανέλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Βάλτο το να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

2.Τοποθετήστε ένα-ένα τα αχλάδια στο χυμό που σιγοβράζει και σκεπάστε την κατσαρόλα. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια -ανακατεύοντας συχνά- για 15 με 20 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν, τα βγάζετε από την κατσαρολίτσα και τα αφήνετε να  κρυώσουν και να στεγνώσουν.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ