Eggnog: Συνταγή για το πιο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο ρόφημα στον κόσμο!

Eggnog: Συνταγή για το πιο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο ρόφημα στον κόσμο!

Δοκιμάστε το και μπείτε από τώρα σε εορταστικό κλίμα

Μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο, παρόλα αυτά στην Αμερική και στις Βόρειες χώρες της Ευρώπης Eggnog και Χριστούγεννα πηγαίνουν μαζί!

Το Eggnog είναι το πιο λατρεμένο χριστουγεννιάτικο ρόφημα στον κόσμο και φέτος ήρθε η ώρα να το βάλουμε κι εμείς στο... μενού μας. Πάμε να δούμε πώς θα το φτιάξουμε:

eggnog d86e8

Υλικά:


½ λίτρο γάλα
6 αυγά φρέσκα
150 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
60 ml bourbon
60 ml κονιάκ
2 βανίλιες
½ κ.γ μοσχοκάρυδο σε σκόνη
½ κ.γ κανέλα

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την κανέλα, τις βανίλιες και το μοσχοκάρυδο και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε και λίγο πριν βράσει το μείγμα το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ταυτόχρονα, χτυπάμε με σύρμα σε ένα μπολ τη ζάχαρη και τους κρόκους. Ενώ χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους, ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα που βγάλαμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και το bourbon και ανακατεύουμε ξανά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει (προσοχή, δεν το βάζουμε στο ψυγείο). Μέχρι να πάρει θερμοκρασία δωματίου, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ρίχνουμε πάνω στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά και αφού το σερβίρουμε στο ποτήρι, πασπαλίζουμε με την κανέλα. Προαιρετικά, μπορούμε να τοποθετήσουμε σε μια άκρη του ποτηριού και ένα ξυλαράκι κανέλας.

Καλή σας απόλαυση και καλές γιορτές!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά για να πετύχεις τα πιο νόστιμα μελομακάρονα!

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα: Τips για να μη «στεγνώσει» το κρέας της!