Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη βασιλόπιτα κέικ!

Για να την φτιάξετε με τα χεράκια σας

Γιατί να τρέχετε να αγοράζετε βασιλόπιτα όταν υπάρχουν απλές και γρήγορες συνταγές για να την φτιάξετε μόνες σας με τα χεράκια σας;

Την συγκεκριμένη συνταγή μου την «έδωσε» η θεία μου η Μαρία, η οποία φτιάχνει πεντανόστιμα γλυκά. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε για την γρήγορη αυτή βασιλόπιτα-κέικ:

 

Υλικά:

320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βιτάμ
300 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
½ φλιτζ.τσαγιού χυμό πορτοκάλι (φρέσκο)

 

Εκτέλεση:

- Κοσκινίζετε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι
- Στο μίξερ, χτυπάτε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και έπειτα προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους των αυγών μέσα στο μείγμα. Συνεχίζετε με τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.
- Συνεχίζετε να χτυπάτε και στη συνέχεια ρίχνετε όλο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, κουταλιά-κουταλιά, φροντίζοντας παράλληλα να χτυπάτε καλά.
- Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
- Έπειτα, ενσωματώνετε προσεκτικά με μια σπάτουλα την μαρέγκα και την αμυγδαλόψιχα στο μείγμα.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί, το οποίο έχετε πρώτα βουτυρώσει καλά.
- Ψήνετε στους 180-200 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
- Όταν ροδίσει το κέικ, το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.

* Μπορείτε να στολίσετε την βασιλόπιτά σας με ζάχαρη άχνη ή με γλάσο βανίλιας (δείτε εδώ συνταγή) και φυσικά μην ξεχάσετε να βάλετε μέσα το... πολυπόθητο φλουρί.

 

Διαβάστε ακόμα

Eggnog: Συνταγή για το πιο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο ρόφημα στον κόσμο!

 

Θα σε κάνουμε βασίλισσα. Ακολούθησέ μας στο Instagram!
COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies