Συνταγή για σοκολατένια ζελεδάκια: Εσύ θα τους αντισταθείς;

Είναι σοκολατένια, είναι jellies... τι άλλο θες

Τα ζελεδάκια (μαζί με τα ποπ κορν) μας φέρνουν στο μυαλό κάτι από τα παιδικά μας χρόνια. Η αγαπημένη μου γεύση ήταν αυτή της coca cola και ακόμη και τώρα δεν τους αντιστέκομαι. Τα βλέπω στο περίπτερο και κάνω δώρο στον εαυτό μου ένα σακουλάκι.

Τώρα όμως θα τσιμπάω συνεχώς τα ζελεδάκια σοκολάτας που μόλις ανακάλυψα. Θα τα έχω στο σπίτι μου. Δοκίμασέ τη και εσύ, μη το σκεφτείς ούτε λεπτό!

Υλικά:

2 φακελάκια σκόνης ζελατίνης (12g)

200γρ. σοκολάτα γάλακτος

100γρ. λευκή σοκολάτα

450ml γάλα

150ml κρέμα γάλακτος

Αντικείμενα που θα χρειαστείς:

6 ατομικές φόρμες ζελέ

Μπολ για μπεν μαρί

gallery 1459515535 chocolate jelly e2a2d

Εκτέλεση:

Ζεσταίνεις το γάλα χωρίς όμως να το φτάσεις σε σημείο βρασμού.

Βγάλε το γάλα από τη φωτιά (150ml.)και προσθέστε τη ζελατίνη(1 φακελάκι), ανακατεύοντας τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίξε τη σοκολάτα στο μπολ του μπεν μαρί (100g σοκολάτας γάλακτος) μέχρι να λιώσει εντελώς και προσθέτεις σιγά-σιγά το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Μόλις το μείγμα σου είναι έτοιμο, μοίρασέ το στα καλούπια του ζελέ και τοποθέτησέ τα στο ψυγείο για μία ώρα περίπου.

Όταν το πρώτο στρώμα του ζελέ είναι έτοιμο, ζέστανε 150ml γάλα.

Έπειτα, ρίξε 100γρ. λευκής σοκολάτα στο μπολ του μπεν μαρί (σε μέτρια φωτιά) και περίμενε μέχρι να λιώσει εντελώς.

Πρόσθεσε για άλλη μία φορά σιγά σιγά το γάλα και την κρέμα γάλακτος με ταυτόχρονη ανάδευση.

Ρίξε αυτό το στρώμα μέσα στα καλούπια ζελέ και να τοποθέτησέ τα ξανά στο ψυγείο για να πήξουν.

Όταν παγώσει και αυτό το στρώμα, ξεκίνα την τελική στρώση ζελέ επαναλαμβάνοντας τα βήματα για της πρώτης.

Σερβίρουμε με ρινίσματα σοκολάτας, αν θέλουμε!

 

πηγή:harpersbazaar.com

 

Διάβασε ακόμα:

Chocolate Lover: Φτιάξε τη δική σου homemade μερέντα με αυτά τα υλικά

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ