Σοκολατόπιτα με κάστανα, από τον Γιώργο Τσούλη

Σοκολατόπιτα με κάστανα, από τον Γιώργο Τσούλη

#tsoulotip: Όταν σιροπιάσουμε το γλυκό μας,πρέπει να είναι ή το σιρόπι κρύο και το γλυκό ζεστό,ή το αντίθετο.

 

ΥΛΙΚΑ
Για τη σοκολατόπιτα
300 γρ.Κάστανα,βρασμένα και αλεσμένα στο multi
35 γρ. Καρύδια,τριμμένα
140 γρ. Ζάχαρη,κρυσταλλική
100 γρ. Σιμιγδάλι,ψιλό
180 γρ. ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές
120 ml. Ηλιέλαιο
25 ml. Κονιάκ
½ κ.γ. Σόδα,μαγειρικής
½ κ.γ. Γαρύφαλλο,τριμμένο
½ κ.σ. Κανέλα,τριμμένη
10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
2 Αυγά,medium,ξεχωριστά ο κρόκος από το ασπράδι

Για το σιρόπι
400 ml. Νερό
270 γρ. Ζάχαρη,κρυσταλλική
1 Στικ κανέλα

Για την επικάλυψη
300 γρ. Σοκολάτα,κουβερτούρα
1 ½ κ.σ. Ηλιέλαιο

Δες τη συνέχεια στο giorgostsoulis.com