Κέικ λεμόνι, από τον Γιώργο Τσούλη

Κέικ λεμόνι, από τον Γιώργο Τσούλη

#tsoulotip: Η κρέμα λεμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τάρτα λεμονιού.

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για μία φόρμα 26εκ:
400 γρ. Αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
340 γρ. Ζάχαρη, κρυσταλλική
250 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
4 Αυγά
180 ml Γάλα, πλήρες
100 ml Χυμό λεμόνι
½ κ.γ. Αλάτι
2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Υλικά για την κρέμα λεμονιού:
1 1/2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
50 ml. χυμό λεμόνι
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό large, ελαφρώς χτυπημένο

Δες τη συνέχεια στο giorgostsoulis.com