Φτιάξε μους avocado-σοκολάτα για να ξεχάσεις πως είναι Τετάρτη

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Φτιάξε μους avocado-σοκολάτα για να ξεχάσεις πως είναι Τετάρτη

Και θα ξεχαστείς, και δεν θα πάρεις πολλές θερμίδες

Στις γιορτές εκτός από αρκετό φαγητό –τόσα τραπέζια έγιναν- έφαγες και αρκετά γλυκά. Και αυτό είναι ίσως το καλύτερο κομμάτι των γιορτών. Βέβαια τώρα που κάπως έχεις στριμωχτεί μέσα στο τζιν παντελόνι σου, μετανιώνεις για όλα αυτά. Υπάρχει ωστόσο κάτι που μπορείς να κάνεις γι’ αυτό και φυσικά δεν αναφερόμαστε σε καμία εξαντλητική δίαιτα.

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί σε όλα, χωρίς όμως να χρειάζεται να στερηθείς κάτι. Οπότε ακόμη και αν θέλεις να φας γλυκό, μπορείς να το κάνεις χωρίς τύψεις.

Δες και αυτό: 3 τρόποι για να μείνει φρέσκο το αβοκάντο

Εμείς σου έχουμε μια συνταγή για μους σοκολάτα-αβοκάντο, την οποία μπορείς να φτιάξεις και να φας για δύο λόγους. Πρώτον γιατί οφείλεις να χαρίζεις στον εαυτό σου μικρές απολαύσεις και δεύτερον, είναι ακόμη Τετάρτη, μπορείς και πρέπει να φας ένα γλυκάκι.

Να τι θα χρειαστείς:
1 ¼ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
4 μικρά ώριμα αβοκάντο
1 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.γ αλάτι
1 κ.σ ελαιόλαδο
450 γρ. μαύρη σοκολάτα
¼ φλιτζανιού σιρόπι αγαύης
2 κ.σ κινόα

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζέστανε το γάλα αμυγδάλου στους 80 βαθμούς κελσίου. Μόλις ζεσταθεί απομάκρυνε από τη φωτιά και ρίξε μέσα τη σοκολάτα (σε κομμάτια), ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.

Σε ένα μπολ ρίξε τα αβοκάντο, το σιρόπι αγαύης, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κρύα πια λιωμένη σοκολάτα, και με το μίξερ ανακάτεψε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μοίρασε τη μους σε τέσσερα μπολάκια και γάρνιρε ρίχνοντας λίγη κινόα, το αλάτι και το ελαιόλαδο.

Διάβασε ακόμη: Vegan red velvet cookies για το πρώτο σουκου της νέας χρονιάς