Χαλβάς και φρουτοσαλάτα σε ένα

Χαλβάς και φρουτοσαλάτα σε ένα

Ο χαλβάς ταχινιού όχι μόνο είναι ένα από τα πιο νόστιμα παραδοσιακά γλυκά αλλά είναι και πολύ υγιεινός. Δεν χρειάζεται πια να τον τρώτε σκέτο και να μπουκώνετε, η πλούσια γεύση του ίσως πέφτει πολύ πολλές φορές, για αυτό και θα τον συνοδέψετε με μία μυρωδάτη φρουτοσαλάτα και θα αφήσετε τις γεύσεις να σας ταξιδέψουν.

Υλικά
300γρ. χαλβά ταχινιού
Χυμό από μισό λεμόνι
1 αχλάδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 μήλο κομμένο σε κύβους
Κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το χαλβά σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Τον βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει αρκετά από πάνω και να σχηματίσει κρούστα.
2. Μαρινάρουμε τα φρούτα στο λεμόνι για λίγα λεπτά και στη συνέχεια. Βγάζουμε τον χαλβά από το φούρνο και τον περιχύνουμε με τα φρούτα και λίγη κανέλα. Το βάζετε στο ζεστό φούρνο να κρατηθεί ζεστό. Το σερβίρετε ζεστό.