Αυτή είναι η συνταγή για τα πιο αγαπημένα μπισκότα κανέλας της βασίλισσας Ελισάβετ

Πατούλια Κατερίνα
Αυτή είναι η συνταγή για τα πιο αγαπημένα μπισκότα κανέλας της βασίλισσας Ελισάβετ

Μήπως να τα δοκιμάσεις κι εσύ;

Με μόνο οκτώ υλικά θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα μπισκότα και τα πιο αγαπημένα της βασίλισσας Ελισάβετ.

Υλικά:

360 γρ ζάχαρη άχνη

85γρ ασπράδι αυγού

20γρ χυμός λεμονιού

300γρ αμύγδαλα

115γρ φρουί γλασέ

½ ξύσμα λεμονιού

12 γρ σκόνη κανέλας

¼ κουταλιού του γλυκού σκόνη γαρύφαλλο

Εκτέλεση:

Πέρνα το φρουί γλασέ από το μούλτι για να γίνει πάστα

Χτύπα την άχνη, με τα ασπράδια και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν μαρέγκα και κράτα το 1/3 του υλικού στην άκρη.

Βάλε την υπόλοιπη μαρέγκα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξεις την ζύμη, την οποία θα ανοίξεις με πλάστη σε πάχος 1 εκατοστού.

Βάλε την μαρέγκα πάνω από τη ζύμη, φύλαξε τη ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα και κόψε κατόπιν σε σχήματα της αρεσκείας σου.

Αστέρια και διαμάντια είναι τα αγαπημένα σχέδια της βασίλισσας. Ψήσε στους 160 βαθμούς για 12 ως 15 λεπτά στην κάτω αντίσταση. Άφησέ τα 30 λεπτά να σταθούν προτού τα απολαύσεις.