Αυτό το Σαββατοκύριακο μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε κέικ με αβοκάντο και μπανάνα

Μια κάπως αλλιώτικη συνταγή για κέικ.

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC στον αέρα.
  • Βουτυροκακαώνουμε μία φόρμα 22x10 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε το αβοκάντο, το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και τις μπανάνες. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τη σόδα και την κανέλα.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Σε περίπτωση που έχει μείνει αλεύρι στα τοιχώματα σταματάμε το πολυμηχάνημα και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ‘’ξύνουμε’’ τα τοιχώματα του κάδου. Ξαναχτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι με το υπόλοιπο μείγμα.

Βρες τη συνταγή στο akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ