Άκης Πετρετζίκης: Κέικ με αχλάδι

Άκης Πετρετζίκης: Κέικ με αχλάδι

Το αγαπημένο φθινοπωρινό φρούτο στην πιο γλυκιά εκδοχή του!

Η δροσερή του γεύση ταιριάζει απόλυτα με το πρωινό μας. Δες πόσο εύκολα μπορείς να φτιάξεις το πιο γευστικό κέικ του φθινοπώρου!

Θα χρειαστείς:

  • 75 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα, για τη φόρμα
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αβγά, μέτρια
  • 150 γρ. ξινόγαλο
  • 50 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 2 αχλάδια
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα, για τη φόρμα
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
  • γάλα, για το σερβίρισμα

Διάβασε τη συνταγή στο akispetretzikis.com