Η απόλυτη συνταγή για υγρό cake σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα

Η απόλυτη συνταγή για υγρό cake σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα

Πώς θα φτιάξεις λαχταριστό κέικ σοκολάτας στο σπίτι που θα λατρέψουν τα παιδιά και οι καλεσμένοι σου.

Κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπά τη σοκολάτα είτε αυτή είναι γλυκό, παγωτό, ρόφημα ή mini snack. Μικροί και μεγάλοι υποκλίνονται στην γεύση της και την επιλέγουν για να απογειώσουν τον ουρανίσκο τους.

Αρκετές φορές όταν scrollαρω στο διαδίκτυο έχω αντικρίσει γλυκά στα οποία δεν θα μπορούσα ποτέ να αντισταθώ. Ένα από αυτά το οποίο είδα πρόσφατα στο Instagram είναι το lava cake ή αλλιώς υγρό κέικ σοκολάτας. Όχι, δεν χρειάζεται να είσαι pastry chef για να το φτιάξεις στο σπίτι, αρκεί να αγοράσεις μερικά απλά υλικά και να τηρήσεις ευλαβικά τις δοσολογίες της συνταγής. Φυσικά εξασφάλισα για εσένα την καλύτερη και δοκιμασμένη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Δεν είναι μπάρες- Είναι το απόλυτο κέικ που θα συνοδεύσει υπέροχα τον καφέ σου (video)

Πώς θα φτιάξεις το πιο λαχταριστό γλύκισμα

lava cake5

Υλικά: 3/4 κούπες μαύρη σοκολάτα θρυμματισμένη
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλάκια ζάχαρη
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι baking powder
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλιά γάλα
1/2 κουταλάκι βανίλια
2 κουταλάκια αλατισμένη καραμέλα σε υγρή μορφή

https://www.instagram.com/p/CTPP31hDIyi/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Διαδικασία: Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζεις ένα γυάλινο μπολ και μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Λιώνεις εκεί τη σοκολάτα και το βούτυρο. Ανακατεύεις πολύ καλά. Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνεις τη ζάχαρη, το αλεύρι και το baking powder. Προσθέτεις τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια στο μείγμα σοκολάτας. Ανακατεύεις ξανά.

Ταρτάκια λεμονιού: Ποτέ το λεμόνι δεν ήταν τόσο απολαυστικό σε μια μόνο μπουκιά!



Προσθέτεις το μείγμα των υγρών με το μείγμα των στερεών και ανακατεύεις καλά. Μοιράζεις τη ζύμη σε 6 μπολάκια για σουφλέ που έχεις βουτυρώσει. Ρίχνεις μία κουταλιά από την αλατισμένη καραμέλα στο κέντρο της ζύμης σε κάθε ένα μπολ. Τέλος, ψήνεις για 15 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Μπορείς να προσθέσεις στο σερβίρισμα παγωτό βανίλια ή άλλη γεύση της αρεσκείας σου. Καλή απόλαυση!

Πηγή κεντρικής: unsplash.com