Ζεστή κομπόστα σύκων

Αν αγαπάτε τη γεύση του σύκου θα λατρέψετε αυτήν την κομπόστα από σύκα, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως sauce για τυρί ή ακόμη και για cheesecake ανάλογα με τη διάθεση του ουρανίσκου σας.

Υλικά
450 γραμμάρια φρέσκα σύκα κομμένα στη μέση
1 πορτοκάλι
100 γραμμάρια ζάχαρη
150 ml νερό
150 ml κρασί ποικιλίας Madeira
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίστε το πορτοκαλί και μετά στύψτε το.
2. Βάλτε τη φλούδα του πορτοκαλιού, το χυμό του , τη ζάχαρη, το νερό, το κρασί και το μπαστουνάκι κανέλας σε μια κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
3. Αφήστε τα να βράσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε τα σύκα και σιγοβράστε για 5 λεπτά.
4. Βγάλτε την κανέλα και την πορτοκαλόφλουδα.
5. Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε το με γιαούρτι, κάποιο τυρί της αρεσκείας σας ή όπως αλλιώς μπορείτε να φανταστείτε.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ