Μυρωδάτα κουλουράκια κανέλας

Μυρωδάτα κουλουράκια κανέλας

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και απολαύστε τα κουλουράκια με τον πρωινό καφέ σας ή σαν σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Υλικά
250 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
150 γραμμάρια μαργαρίνη μαλακή
200 γραμμάρια ζάχαρη αχνή
ξύσμα από μισό λεμόνι
2 βανίλιες
3 αυγά
700 γραμμάρια αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
15 γραμμάρια κανέλα
λίγο baking powder

Εκτέλεση
1. Βάλτε στο μίξερ το φρέσκο βούτυρο, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη αχνή, το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες και χτυπήστε τα σε αργή ταχύτητα για 1 λεπτό και στη συνέχεια σε γρήγορη ταχύτητα κεχρί το μείγμα να αφρατέψει καλά.
2. Αφού αφρατέψει ρίξτε στο μίξερ ένα ένα τα αυγά και χτυπήστε πάλι.
3. Βγάλτε το μείγμα από το μίξερ και τοποθετήστε το σε ένα μπολ. Ρίξτε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατέψτε.
4. Έπειτα ρίξτε την κανέλα και το baking powder και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το υλικό και να γίνει εύπλαστο.
5. Αφήστε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
6. Πλάστε κουλούρια σε ό,τι σχήμα θέλετε (στρογγυλά, κοτσίδες, βαρκούλες κ.ο.κ.).
7. Σε ένα ταψί βάλτε μια λαδόκολλα και τοποθετήστε πάνω τα κουλουράκια.
8. Αλείψτε τα με λίγο αυγό για χρυσαφένιο χρώμα.
9. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 με 20 λεπτά.