Σπιτικό ρυζόγαλο

Σπιτικό ρυζόγαλο

Έχετε φανταστεί καλύτερη παρέα για τις κρύες ημέρες του χειμώνα; Ετοιμάστε ένα πατροπαράδοτο ελληνικό γλυκό σε λιγότερο από μια ώρα.

Υλικά
60 γραμμάρια ρύζι γλασέ
250 γραμμάρια νερό
500 γραμμάρια φρέσκο γάλα
φλούδα από 1 λεμόνι
80 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
λίγο κορν φλάουερ
κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό με το ρύζι και τη φλούδα λεμονιού και σιγοβράστε μέχρι να «γίνει» το ρύζι.
2. Στραγγίστε καλά το ρύζι και αφαιρέστε τη φλούδα λεμονιού.
3. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράστε σε σιγανή φωτιά τα 4/5 του γάλατος με τη ζάχαρη, τη βανίλια, προσθέστε σιγά σιγά το ρύζι και ανακατέψτε με ένα σύρμα.
4. Αναμείξτε καλά σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουερ και ρίξτε το στη κατσαρόλα.
5. Αφού πήξουν όλα τα υλικά βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
6. Τοποθετήστε το μείγμα σε μπολ της αρεσκείας σας, αφήστε το να κρυώσει και πασπαλίστε με κανέλα.