Λαχταριστό brownies με κρέμα γάλακτος

Δοκιμάστε αυτήν την παραλλαγή brownies και ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας.

Υλικά
350 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
280 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
230 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
6 αυγά
180 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
200 γραμμάρια καρύδια
λίγο αλάτι
2 βανίλιες
λίγο κανέλα
κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
1. Σε ένα μίξερ χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα το φρέσκο βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες, το αλάτι και την κανέλα για περίπου 15 λεπτά.
2. Ξεχωρίστε σε δύο μπολ τους κρόκους και τα ασπράδια των αυγών.
3. Ρίξτε στο μίξερ έναν έναν τους κρόκους των αυγών και συνεχίστε το χτύπημα.
4. Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.
5. Χαμηλώστε κι άλλο την ταχύτητα του μίξερ, προσθέστε την κουβερτούρα και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
6. Χτυπήστε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών με τη κρυσταλλική ζάχαρη, ρίξτε τα 3/4 της στο μίξερ και χτυπήστε.
7. Προσθέστε το αλεύρι με τα καρύδια και το υπόλοιπο της μαρέγκας και χτυπήστε αργά.
8. Βάλτε το μείγμα σε μια φόρμα και ψήστε στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά.
9. Αφού το ψήσετε αφήστε το να κυρώσει και στη συνεχεία περιχύστε με την κρέμα γάλακτος και σερβίρετε.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ