Κλασικό ρυζόγαλο με κανέλα

Κλασικό ρυζόγαλο με κανέλα

 

 

Το σπιτικό ρυζόγαλο με πολύ κανέλα ενδείκνυται για τους λάτρεις των γλυκών της γιαγιάς. Το κλασικό και αγαπημένο γλυκό δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις και επεξηγήσεις. Ρύζι, γάλα, κανέλα, είναι ένας υπέροχος γευστικός συνδυασμός.


Υλικά

2 λίτρα γάλα

500γρ. ρύζι

2 ξυλάκια κανέλα

125γρ. βούτυρο

1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

500γρ. ζάχαρη

κανέλα σε σκόνη


Εκτέλεση

1. Βράστε το γάλα σε όσα κατσαρολάκια χρειαστεί και αφήστε το να κρυώσει.

2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο και αφήστε το να μαλακώσει σε χαμηλή φωτιά και όταν μαλακώσει αρκετά, αλείψτε όλο το εσωτερικό της κατσαρόλας.

3. Προσθέστε το γάλα, το ρύζι, το αλάτι και τα ξυλάκια κανέλας και αφήστε τα να πάρουν μία βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήστε το μείγμα σας να σιγοβράσει για 2 περίπου ώρες, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα.

4. Μόλις είναι έτοιμο, ρίξτε τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Το αφήνετε για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με όση κανέλα θέλετε. Έτοιμο σπιτικό γλυκό από τα χεράκια σας.