Ονειρεμένο κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για λαχταριστό κέικ σοκολάτας χωρίς καθόλου αλεύρι.

Υλικά
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια
200 γραμμάρια βούτυρο
1/3 φλιτζανιού ζεστό νερό
1/4 φλιτζανιού σκόνη κακάο
4 αυγά χωριστά κρόκοι, ασπράδια
1 και 1/2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι φουντουκιού
2 κουταλιές της σούπας λικέρ καφέ

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε τα πλαϊνά και τη βάση μιας φόρμας.
2. Συνδυάστε τη σοκολάτα, το βούτυρο, το νερό και το κακάο σε ένα μέτριο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. 3. Μεταφέρετέ το σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το λικέρ στο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας καλά.
4. Με ένα μίξερ χτυπήστε ελαφρά τα ασπράδια αυγών σε ένα καθαρό, στεγνό μπολ μέχρι να διαμορφώσουν μαλακές αιχμές.
5. Προσθέστε το ένα τρίτο της μαρέγκας στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν.
6. Προσθέστε και την υπόλοιπη μαρέγκα σιγά σιγά ανακατεύοντας.
7. Χύστε το μείγμα στη φόρμα, λειάνετε την επιφάνειά του και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά.
8. Μετά από 10 λεπτά αφού κρυώσει λίγο, ξεφορμάρετέ το, κόψτε το σε τετράγωνο και σερβίρετε πασπαλισμένο με κακάο. Δοκιμάστε το με παγωτό ή κρέμα γάλακτος.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies