Σταφιδόψωμο με μπύρα και γιαούρτι από τη Νίκη Μερκούρη

Δοκιμάστε το και γευτείτε ένα υπέροχο γλυκό ψωμί.

Υλικά
1/2 λίτρο μπύρα
2 φλιτζάνια γιαούρτι
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι μαστίχα Χίου κοπανιστή
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιαντρο
350 γρ. φαρίνα κόκκινη
400 γρ. φαρίνα ολικής άλεσεως
100 γρ. σταφίδες
Ελαιόλαδο όσο πάρει μέχρι να γίνει η ζύμη σαν πηκτό χυλό.

Εκτέλεση
1. Κοπανάμε τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη.
2. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τη μπίρα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαστίχα, το κόλιαντρο , το γιαούρτι, τις σταφίδες (αφού τις αλευρώσουμε) και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
3. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4. Λαδώνουμε δύο ταψάκια στρογγυλά ή μακρόστενα.
5. Μοιράζουμε τον πηκτό χυλό και ρίχνουμε από πάνω σουσάμι και λάδι.
6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για μία ώρα.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ