Νόστιμα μπισκότα με ζελέ

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για μπισκότα με ζελέ και πειραματιστείτε με τις γεύσεις που θα προτιμήσετε. Αν δε θέλετε να βάλετε ζελέ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια γεύση μαρμελάδας σας αρέσει.

Υλικά
360 γραμμάρια αλεύρι
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
220 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά
ζελέ (όποια γεύση σας αρέσει)

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder.
2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο, το μέλι και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα μείγμα ελαφρύ.
3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά ελαφρά.
4. Κάντε μια τρύπα στη μέση του κοσκινισμένου αλευριού και προσθέστε το μίγμα του βουτύρου και τα ελαφρά χτυπημένα αυγά.
5. Αναμίξτε καλά, χωρίς να ζυμώνετε, μέχρι να σχηματίσετε μια μπάλα μαλακής ζύμης.
6. Χωρίστε τη ζύμη στο μισό και φτιάξτε κυλίνδρους διαμέτρου περίπου 5 εκατοστών.
7. Βάλτε τους στο ψυγείο και αφήστε τους να «καθίσουν».
8. Μόλις η ζύμη είναι αρκετά σκληρή για να τη χειριστείτε, αφαιρέστε από το ψυγείο και κόψτε τους κυλίνδρους σε φέτες (περίπου 1,5 εκατοστό πάχους). Τοποθετήστε τις φέτες σε ένα αντικολλητικό χαρτί και κάντε μια εσοχή στο κέντρο του κάθε μπισκότου.
9. Γεμίστε τις εσοχές με ζελέ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Αφαιρέστε προτού τα μπισκότα ροδίσουν.
10. Αν θέλετε πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ