Σπιτικό λικέρ limoncello

Δοκιμάστε να φτιάξετε σπιτικό liqueur limoncello, το δεύτερο πιο δημοφιλές liqueur στην Ιταλία.

Υλικά
750 ml αλκοόλ 95 º
Φλούδα από 3 μεγάλα ώριμα λεμόνια
750 ml νερό
700 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση
1.Τοποθετήστε το αλκοόλ και τις φλούδες λεμονιού σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο. Κλείστε το και αφήστε το για 10 ημέρες.
2. Σε ένα τηγάνι βάλτε το νερό και τη ζάχαρη και μαγειρέψτε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Ανεβάστε τη φωτιά να πάρει το σιρόπι μια βράση και μετά αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
3. Προσθέστε το κρύο σιρόπι στο αλκοόλ με τις φλούδες λεμονιού, ανακατέψτε και μετά αποθηκεύστε το λικέρ σε αεροστεγή γυάλινα μπουκάλια.
4. Αφήστε το να σταθεί για τουλάχιστον άλλες 10 ημέρες και απολαύστε.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ