Ζύμη για τάρτες

Με αυτή την εύκολη συνταγή για τάρτες μπορείτε να φτιάξετε όποιο γλυκό σας αρέσει επιλέγοντας απλά τη γέμιση.

Υλικά
160 γραμμάρια αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
2. Προσθέστε τους κρόκους αυγών, ένα έναν σιγά σιγά, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη.
3. Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε.
4. Κοσκινίστε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
5. Προσθέστε στο μείγμα του βουτύρου τα κοσκινισμένα υλικά εναλλάξ με το γάλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να φτιάξετε μια σφιχτή ζύμη.
6. Κάντε τη ζύμη μια μπάλα και τυλίξτε τη σε διαφανή μεμβράνη.
7. Βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά ανοίξτε την με έναν πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει πολύ λεπτή.
8. Βάλτε τη σε μια φόρμα τάρτας φροντίζοντας να κόψετε τα περισσεύματα γύρω από τη φόρμα.
9. Τσιμπήστε με ένα πιρούνι, και τυλίξτε τη βάση και τις πλευρές με αλουμινόχαρτο.
10. Παγώστε μέχρι να σκληρύνει η ζύμη πολύ, βγάλτε από την κατάψυξη και ψήστε αμέσως σε ζεστό φούρνο για 6 λεπτά. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ