Εύκολες μπάρες λεμονιού

Εύκολες μπάρες λεμονιού

Φτιάξτε αυτό το υπέροχο γλύκισμα λεμονιού και απολαύστε το με τον καφέ σας.

Υλικά

Για τη ζύμη
150 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια αλεύρι
μια πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Για τη γέμιση
4 αυγά
200 γραμμάρια ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
30 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Εκτέλεση
1. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
2. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder (κοσκινισμένα) και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη (αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό).
3. Τυλίξτε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για μισή ώρα.
4. Απλώστε τη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και στρώστε τη μετά σε ένα ταψί (περίπου 30x30) χωρίς να το έχετε βουτυρώσει.
5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά περίπου και μετά αφαιρέστε από το φούρνο.
6. Μέχρι να ψηθεί η ζύμη χτυπήστε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί μέχρι να αναμειχθούν καλά.
7. Με το που ψηθεί η ζύμη απλώστε της τη γέμιση ομοιόμορφα και ψήστε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει λίγο.
8. Βγάλτε από τον φούρνο το ταψί, αφήστε το να κρυώσει και κόψτε τις μπάρες σε ορθογώνια. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.