Πανεύκολη πουτίγκα με καραμελωμένα αχλάδια

Αν σας αρέσουν τα αχλάδια θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή, καθώς αναδεικνύει την υπέροχη γεύση τους με τον καλύτερο τρόπο.

Υλικά
3-4 αχλάδια
80 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
1 αστεροειδή γλυκάνισο

Για τη ζύμη
100 γραμμάρια αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
300ml πλήρες γάλα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C.
2. Πλύνετε, ξεφλουδίστε και κόψτε τα αχλάδια στα τέσσερα αφαιρώντας τον σκληρό πυρήνα τους.
3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Προσθέστε τα αχλάδια και τον αστεροειδή γλυκάνισο στο τηγάνι και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 5 περίπου λεπτά, γυρνώντας τα αχλάδια περιστασιακά.
4. Κατεβάστε από τη φωτιά και μεταφέρετε τα αχλάδια και τη σάλτσα τους σε μια ρηχή πυρίμαχη φόρμα διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών.
5.Τοποθετήστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ και κάντε του μια τρύπα στη μέση.
6. Χτυπήστε το αυγό ελαφρά με ένα πιρούνι, και προσθέστε το στο μπολ (στην τρύπα που κάνατε) με λίγο από το γάλα.
7. Ανακατεύετε καλά προσθέτοντας και το υπόλοιπο γάλα σταδιακά μέχρι να φτιάξετε μια ζύμη που να μοιάζει με ενιαία κρέμα.
8. Ρίξτε το μίγμα πάνω από τα αχλάδια και ψήστε στο φούρνο για 25-30 λεπτά έως ότου πάρει ένα χρυσό χρώμα. Σερβίρετε ζεστό.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ