Μυρωδάτη πίτα με μύρτιλλα

Μυρωδάτη πίτα με μύρτιλλα

Φτιάξτε αυτήν την γλυκόξινη πίτα που θα λατρέψετε.

Υλικά
Για τη ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
2/3 φλιτζανιού κρύο βούτυρο ή μαργαρίνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4-5 κουταλιές κρύο νερό

Για τη γέμιση
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για κάθε χρήση
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
6 φλιτζάνια φρέσκα μύρτιλλα

Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το βούτυρο μέχρι να σχηματιστούν χονδροειδή κομμάτια. Προσθέστε νερό (ίσως λίγο παραπάνω από 5 κουταλιές) μέχρι το αλεύρι να υγρανθεί και δουλέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ζύμη.
2. Χωρίστε τη ζύμη σε 2 μπάλες, πατήστε τες ελαφρά, τυλίξτε τη μια σε διαφανή μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο.
3. Με έναν πλάστη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε την άλλη μπάλα ζύμης σε ένα κύκλο διαμέτρου περίπου 30 εκατοστών.
4. Σε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου περίπου 22 εκατοστών, στρώστε την ανοιγμένη ζύμη πιέζοντας δυνατά στα πλάγια για να σταθεί φτιάχνοντας ζιγκ ζαγκ και κόψτε τη ζύμη που περισσεύει.
5, Ανακατέψτε όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από τα μύρτιλλα και όταν συνδυαστούν καλά προσθέστε και τα φρέσκα μύρτιλλα και με ένα κουτάλι απλώστε τη πάνω από τη βάση της ζύμης που έχετε στρώσει.
6. Ανοίξτε με τον πλάστη και το υπόλοιπο της ζύμης που έχετε στο ψυγείο σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια σε έναν κύκλο πάλι περίπου 30 εκατοστών.
7. Κόψτε τη ζύμη σε σχήματα φύλλων με ένα μικρό μαχαίρι και σκεπάστε σιγά σιγά την πίτα.
8. Καλύψτε περιμετρικά την άκρη της πίτας με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.
9. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρούστα ελαφρά και να αρχίσουν να φαίνονται τα υγρά της γέμισης στις άκρες της πίτας σας.