Δροσερό cheesecake χωρίς ψήσιμο

Δοκιμάστε αυτήν τη συνταγή για πλούσιας γεύσης αμερικάνικο cheesecake χωρίς ψήσιμο.

Υλικά
Για τη βάση
1 και 1/2 φλιτζάνια θρυμματισμένα μπισκότα τύπου Digestive
1/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη

Για τη γέμιση
450 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας
1/4 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 40% λιπαρά

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, ανακατέψτε όλα τα υλικά της βάσης μαζί, στρώστε τα ομοιόμορφα σε ένα πυρέξ ή μια φόρμα ή ένα σε ένα ταψί με ένα τσέρκι και ψήστε για 8 με 10 λεπτά.
2. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
3. Χτυπήστε το τυρί μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέστε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και τη βανίλια, χτυπώντας καλά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
4. Σε ένα μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν μαλακές αιχμές.
5. Αργά προσθέστε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μείγμα του τυριού συνεχίζοντας το χτύπημα.
6. Με ένα κουτάλι και μια σπάτουλα στρώστε τη γέμιση πάνω από τη ψημένη κρύα βάση και τοποθετήστε στο ψυγείο για 4-6 ώρες πριν σερβίρετε.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ