Σπιτική dulce de leche (κρέμα καραμέλας)

Η dulce de leche θα μπορούσε να περιγραφτεί και σαν «μαρμελάδα γάλακτος» και χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές (όπως η crème caramel), ειδικά αμερικάνικες. Στη γεύση μοιάζει πολύ με την καραμελωμένη ζάχαρη.

Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα

Εκτέλεση
1. Αδειάστε το συμπυκνωμένο γάλα σε ένα κατσαρολάκι.
2. Βάλτε το σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
3. Συνεχίστε να ανακατεύετε ακατάπαυστα μέχρι η dulce de leche να είναι έτοιμη, όταν δηλαδή γυρίζετε μια κουταλιά της σούπας από το κρύο μείγμα σας χωρίς να πέφτει.
4. Απολαύστε τη σκέτη, με μια crème caramel, με παγωτό ή ακόμα και με μια πουτίγκα ή τάρτα.
5. Μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγώς κλεισμένο σκεύος για περίπου ένα μήνα στο ψυγείο.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ