Μπάρες με γλυκιά κολοκύθα

Μπάρες με γλυκιά κολοκύθα

Κεκάκια σε μπάρες με γλυκιά κολοκύθα, ζάχαρη και κανέλα. Μπορεί να έχουμε συνηθίσει την κολοκύθα στις παραδοσιακές αλμυρές πίτες της γιαγιάς, αλλά είναι επίσης μία εξαίσια πρώτη ύλη για κέικ και γλυκά. Τολμήστε αυτή την συνταγή για μπάρες κολοκύθας και θα δείτε την γλυκιά πλευρά της.

Υλικά

500γρ. πουρές κολοκύθας

4 αβγά

1,½ κούπες ζάχαρη ψιλή

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές σούπας μπέικιν πάουντερ

1 κουταλιά σούπας μαγειρική σόδα

1 κούπα ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

100γρ. τυρί κρέμα

½ κούπα βούτυρο (φυτικό)

1 κουταλιά γλυκού άρωμα βανίλιας

2 κούπες ζάχαρη ακατέργαστη

Εκτέλεση

1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς

2.Σε ένα βαθύ μπολ, ρίξτε τα αβγά, τη ζάχαρη, το λάδι και την κολοκύθα. Χτυπήστε τα στο μίξερ μέχρι να γίνουν ενιαίος πολτός. Περάστε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατέψτε το μείγμα σας μέχρι να γίνει ζύμη ενιαία.

3.Βουτυρώνετε πολύ καλά ένα ταψάκι και βάζετε μέσα τη ζύμη, μοιράζοντάς την ομοιόμορφα. Την ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Αφήστε την να κρυώσει πριν κάνετε την κρέμα.

4.Για την κρέμα, βάλτε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και το βούτυρο και τη βανίλια και χτυπήστε τα με το μίξερ. Προσθέστε σιγά-σιγά την ακατέργαστη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό. Περάστε λίγο από την κρέμα πάνω από το κέικ σας. Κόψτε σε ορθογώνια κομμάτια και σερβίρετε.