Γλυκά ποπ κορν με σοκολάτα και φιστίκια

Γλυκά ποπ κορν με σοκολάτα και φιστίκια

Δοκιμάστε μια νέα γλυκιά εκδοχή ποπ κορν με πλούσια γεύση σοκολάτας γάλακτος.

Υλικά
16 φλιτζάνια ποπ κορν
1 φλιτζάνι καβουρδισμένα αράπικα φιστίκια
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/4 φλιτζανιού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι δάκρυα σοκολάτας γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Εκτέλεση
1. Βουτυρώστε ελαφρά φύλλα ψησίματος.
2. Σε ένα μπολ που μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων συνδυάστε τη ζάχαρη το βούτυρο, το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι και βάλτε το στα μικροκύματα για τέσσερα λεπτά μέχρι να «αφρίσει».
3. Ανακατέψτε και τη μαγειρική σόδα στο μείγμα και περιχύστε το πάνω από τα ψημένα ποπ κορν ανακατεμένα με τα φιστίκια μέσα σε μια σακούλα που μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων.
4. Ανακινήστε καλά τη σακούλα, κλείστε καλά τις άκρες και βάλτε τη στα μικροκύματα για άλλα δύο λεπτά ανακινώντας τη τρεις φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
5. Απλώστε τα ποπ κορν πάνω στα φύλλα ψησίματος και αφήστε τα να κρυώσουν.
6. Στο μεταξύ σε ένα άλλο μπολ συνδυάστε τη σοκολάτα με το κουταλάκι βούτυρο και ψήστε στα μικροκύματα για ενάμισι λεπτό, ανακατεύοντας μια φορά μέχρι να λιώσει.
7. Περιχύστε τα ποπ κορν, αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε.